Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kocsimosás közben érkezett a megbízó

Hegyeshalom - Vádemelési javaslattal zárt le a napokban a rendőrség több embercsempészügyet. A gyanúsítottak a legkülönfélébb indokokkal próbálták kimagyarázni magukat...

Volt, akit az ismeretlen megbízó ajánlata, mást az emberbaráti szeretet vitt rossz útra.

Több, a közelmúltban lebukott embercsempész ügyében is vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a napokban a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság. Az ügyek mindegyikének külföldi a gyanúsítottja. Az arab nemzetiségű, ám Bécsben élő 19 éves S. Mohamed próbált meg négy koszovói állampolgárt hazánkból illegálisan Ausztriába szállítani.

Autóját a hegyeshalmi határátkelő közelében állították meg, utasai nem rendelkeztek a magyarországi tartózkodáshoz, illetve a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal. S. Mohamed azt állította: egy hirtelen ötlettől vezérelve jött át kirándulni hazánkba. A túra során egy benzinkúton ismerte meg a koszovóiakat, akik megkérték, vigye el őket Ausztriába. Kiderült azonban, hogy pénzt is kapott a fuvarért.

Csempészettel gyanúsítják a 26 éves, szerb állampolgárságú J. Zoránt is, aki okmányokkal nem rendelkező honfitársát akarta Nyugatra vinni. J. Zorán a rendőröknek elmondta: barátnőjét akarta Ausztriában meglátogatni, amikor egy ismerőse megkérte, vigye magával. Az ismerőst útközben, a szerb–magyar határt átlépve az első településen vette fel a hajnali órákban. A gyanúsított azt állította, csak szívességet akart tenni a fuvarral.

Vádemelési javaslattal zárult a 27 éves szlovák állampolgárságú B. Vincent ügye is. Autójában négy, okmányok nélküli koszovói ült, amikor megállították Hegyeshalomnál. Kihallgatásakor azt állította: autót mosott Pozsonyban, amikor odalépett hozzá egy ismeretlen és megkérdezte tőle, akar-e pénzt keresni. A férfi állítólagos családtagjait kellett volna Magyarországról Ausztriába szállítani. A fuvarért némi előleget kapott a megbízótól, majd a ˝családtagokat˝ Soltvadkerten vette fel, ám csupán Hegyeshalomig jutott velük.

A lezárt embercsempészügyek helyett újak is indultak. Egy magyar rendszámú személyautót állítottak meg a határrendészeti és közbiztonsági osztály munkatársai a minap Hegyeshalomnál. A kocsiban utazó koszovói albán család – egy nő, egy férfi és egy gyermek – nem rendelkezett a szükséges okmányokkal. Idegenrendészeti eljárás indult ellenük, míg a kocsit vezető gyömrői nővel szemben felmerült az embercsempészet gyanúja. Ugyancsak az elmúlt napokban ellenőriztek a járőrök egy német rendszámú személyautót az átkelő közelében. A kocsiban három szerb állampolgár utazott, akik nem tudták igazolni itt-tartózkodásuk jogszerűségét. Ellenük tiltott határátlépés kísérlete miatt indult eljárás, míg az autó német sofőrjét embercsempészettel gyanúsítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogi segítségnyújtás

Mosonmagyaróvár - Kihelyezett ügyfélfogadást tart az Igazságügyi Hivatal Jogi Segítségnyújtó… Tovább olvasom