Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Kevés a parkolóhely

Nem engedélyezi az önkormányzat a Mosonyi utcai garázssor bővítését, mivel az építkezés az amúgy is kevés városközponti zöldterület rovására menne. A városközponti parkolási probléma viszont továbbra is megoldásra vár.

Hosszú ideje újra és újra napirendre kerül a Városközpont parkolási gondja. Sőt, évről évre egyre súlyosabb ez a probléma, hiszen annak idején, a panelházak építésekor az akkori igényeknek elegendő parkolóhelyet alakítottak ki, ami mára igencsak kevésnek bizonyul. Sok helyen a délutáni, esti órákban már nem is tudnak leparkolni autójukkal a lakótelepen az ott élők. Előfordult már vérre menő, parkolóért folytatott küzdelem is. Kiadó garázst pedig nem találni.

Az önkormányzat az útfelújítások során alakított már ki újabb parkolókat az elmúlt években, ám ez is kevésnek bizonyult. Az alapvető gond, hogy a parkolók és garázsok száma még a felét sem éri el a városközponti lakásokénak. A probléma enyhítésére merült fel az elmúlt évben a Móra Ferenc utca forgalmának egyirányúvá tétele, hogy ott az úttal párhuzamosan parkolókat alakítsanak ki. Ezt az önkormányzat gazdasági bizottsága is tárgyalta. Végül heves vitát követően leszavazták az ötletet. Elhangzott viszont, hogy készüljön egy tanulmány az egész Városközpontra kiterjedően, hol és milyen formában van még lehetőség további parkolók, garázssorok kialakítására. A tanulmány elkészítése azóta is várat magára. Egy azonban biztos: további parkolók szinte kizárólag csak a városközponti zöldfelület rovására alakíthatók ki.

Ez a helyzet a Mosonyi Mihály utcai garázssornál is. Az ott lakók ugyanis a közelmúltban fordultak az önkormányzathoz, kérvén a meglévő sorgarázs bővítéséhez szükséges terület kialakítását. A tervezett bővítés helye itt is zöldpark besorolású. A terület a Flesch Károly Kulturális Központ mögötti üres, elhanyagolt zöldfelület. A garázssor – miként a Városközpont összes beépítésre szánt területe – nagyvárosi lakó építési övezetbe sorolt. Így a bővítés helyének is abba kellene kerülnie. Emellett a megközelítéséhez is közterületet kellene kialakítani. A képviselő-testület végül nem támogatta a területátsorolást, mivel a zöldterület rovására lehetne csak új garázsokat építeni.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fejlődés irányai

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Képzés a konvergenciarégiókban lévő önkormányzatoknak című kiemelt… Tovább olvasom