Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Két utcát átadnak az államnak Mosonmagyaróváron

Az Aranyossziget és Mosonyi Mihály utcák egy-egy szakaszának állami tulajdonba adásáról döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén. Így összefüggő közúthálózat alakulhat ki két országos főút között.

Az Aranyossziget utca teljes szakasza és a Mosonyi Mihály utca is önkormányzat tulajdonában van. A város szerint azonban az Aranyossziget utca Mosonyi Mihály és Rév utcák közötti, valamint a Mosonyi Mihály utca Szent István király út és Aranyossziget utca közötti szakaszát át kellene adni az államnak, így annak kezelése a továbbiakban már nem az önkormányzat feladata lenne.

Mindez azért is lenne indokolt, mert a Rév utca állami tulajdonú közút, mint ahogy a Szent István király út is. Ám a Rév utca mint az 1406-os számú országos közút városi bevezetőszakasza – talán országosan egyedüliként – önkormányzati utakon folytatódik. Ezért is szeretné az önkormányzat átadni az Aranyossziget és Mosonyi utcák egy-egy szakaszát. Így ezeken keresztül egy összefüggő országos közút alakulna ki. Az átadásról legutóbbi ülésén határozott a testület.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meg is ágyazott az álmos betörő egy mosonmagyaróvári lakásban

Megágyazott magának, alsónadrágra vetkőzött, egyszóval otthon érezte magát az a betörő, akit édes… Tovább olvasom