Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Kátyúzással indult az útfelújítás

Néhány hetes késéssel, kátyúzással indult a napokban a jánossomorjai útfelújítás. A munkálatok augusztus közepéig tartanak.
Lapunkban korábban beszámoltunk arról, hogy a 86-os főút és az országhatár közötti összekötő út második és negyedik szakaszának felújítására 1 millió 731 ezer 585 euró (mintegy 430 millió forint) támogatást nyert a megyei közútkezelő kht. a Phare CBC-nél. A közbeszerzési pályázaton a győztes kivitelező a csornai székhelyű Swietelsky Kft. lett. Az elnyert összegből a városközpontban a Szabadság utca, valamint a település határától az andaui határátkelőhelyig húzódó szakasz kap új burkolatot.

A munkaterület átadására március 16-án volt. Ekkor elhangzott: a munkálatokat április közepén kezdené a kivitelező. Homlok Antal építésvezetőtől megtudtuk, némi késéssel ugyan, de a külterületi munkálatok már megkezdődtek, a belterületi útfelújítás pedig a napokban kátyúzással indult, melynek során a kivitelező betemette a veszélyes kátyúkat. (Egyes hírek szerint a munkálatok azért nem indultak el április 15-én, mert a hivatali eljárás késése miatt a megbízó Magyar Közút Kht. nem írta alá az útfelújításról szóló szerződést a kivitelezővel.)
Homlok Antal elmondta: a munkálatok május második felében folytatódnak az útpadka és a járda bontásával és felújításával. Csak ezután kerülhet sor a burkolat javítására. A munkálatok során egysávos útlezárásra és forgalomkorlátozásra is számítaniuk kell a jánossomorjaiaknak. A felújítás várhatóan augusztus 15-én fejeződik be.

Korábban hírt adtunk arról is, hogy a jánossomorjai önkormányzat szeretné elérni, hogy a megnyert pályázati keretet teljes egészében felhasználhassák a város útjainak felújítására. A kivitelező ugyanis lényegesen olcsóbban vállalta a két útszakasz elkészítését. Az önkormányzat terve azonban nem járt sikerrel, a pályázat kiírója nem támogatja az elképzelést. A pályázat ugyanis utófinanszírozásos, így csak annyit fizetnek ki a kivitelezőnek, amennyiből elvégzik a munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két keréken a Szigetközben

Kétmilliárd forintra pályázhatnak idén a Duna és a Tisza menti kerékpárút kiépítésére az önkormányzatok és vízügyi igazgatóságok. 3500 kilométer hosszú hálózat kiépítését tervezik a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben. A szigetközi idegenforgalom elsősorban a kerékpáros és vízi turizmusra épít. Tovább olvasom