Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Kamarai ajándék Nürnbergből

A győri iparkamara kiterjedt kapcsolatainak köszönhetően a nürnbergi KFZ-INNUNG több, mint 6 millió forint értékben ajánlott fel korszerű motordiagnosztikai berendezéseket a mosonmagyaróvári Hunyadi Mátyás Szakközépiskola tanműhelyének.
A győri iparkamara és a mosonmagyaróvári Hunyadi Mátyás Szakközépiskola mindennapi kapcsolatban állnak egymással. A diákok tanulószerződéseit a kamara köti a gyakorlóhelyekkel, a tanulók elhelyezét, a gyakorlóhelyek ellenőrzését, a szintvizsgákat és a szakmai vizsgákat is közösen intézik.

A kamara egy munkatársa tanulmányidőszakon vett részt a nürnbergi kamaránál, ott találkozott aj ajándékozó szakképzési intézménnyel. Tematikája hasonló, mint a Hunyadi Szakközépiskoláé - ők ajánlották fel a tanulómotort, nekik csere miatt már nem volt rá szükség.

A kamara azért a mosonmagyaróvári iskolának ajánlotta fel a berendezéseket, mert tudták, hogy szükség van rá, és a nemrég befejezett felújítások után már komolyabb munkákat is tudnak végezni, mint eddig.

Forrás: Hírcity
Forrás: Hírcity


A berendezések értéke 6-8 millió forintra saccolható. Rendkívül értékes továbbá azért is, mert szakmailag sok feladatot be tudnak így mutatni, amire eddig nem volt lehetőség. A berendezéseket az autószerelő diagnosztikai műhelyében helyezték el.

A berendezések nagy mértékben hgozzájárulnak a fejlődélséhez, hiszen a gyakorlati helyet biztosító vállakozónál az odaérkező járművekhez nem mindig engedik oda a diákokat komolyabb munkákhoz. Ezeken az eszközökön szabad kezet kapnak, a feladatot többször megismételhetik - így a gyakorlat és a szemléltetés is megvalósulhat.

Forrás: Hírcity

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyatámadás Ásványrárón: fiatal nőre támadt a németjuhász

Gyermekeivel sétáló asszonyra támadt egy németjuhász Ásványrárón. Tovább olvasom