Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Kacsahajó- cégvezető: túlélőkkel találkozott

A kacsahajókat üzemeltető Ride The Ducks társaság elnöke, Chris Herschend nem hivatalos látogatást tett Mosonmagyaróváron a balesetet túlélő gyermekek családjainál szerdán.
Mike László, a túlélő diákok családjait képviselő szülő szerint a találkozó – melyen a két elhunyt fiatalról is megemlékeztek – magánjellegű volt, független a kártérítési procedúrától.

– Chris Herschend és munkatársai sajnálatukat és megértésüket tolmácsolták az esettel kapcsolatban. A cél nem a felelősök keresése volt, hanem lehetőség arra, hogy mi, érintettek elmondjuk, megbeszéljük a minket foglalkoztató kérdéseket és közösen megpróbáljuk megérteni, mi is okozta valójában ezt a szörnyű balesetet – szögezte le az édesapa.

– Sajnos a megtörtént eseményeket visszafordítani nem lehet, nagyra értékeljük azonban a gesztust, hogy a cég elnökével személyesen beszélhettük meg problémáinkat, meghallgatta haragunkat, indulatainkat, észrevételeinket. Ígéretet tett arra, a társaság mindent meg fog tenni, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen vagy hasonló tragédia, és megelégedettséggel tölt el bennünket, hogy talán egy kicsit mi is hozzájárulunk ennek megakadályozásához – foglalta össze Mike László.

A kacsahajó még tavaly július 7-én szenvedett balesetet a Delaware folyón. Chris Herschend cégvezető nem hivatalos látogatást tett Mosonmagyaróváron.
A kacsahajó még tavaly július 7-én szenvedett balesetet a Delaware folyón. Chris Herschend cégvezető nem hivatalos látogatást tett Mosonmagyaróváron.


A találkozón közösen megemlékeztek a két elhunyt fiatalról.

– Rajtunk keresztül szeretné kifejezni részvétét és együttérzését az áldozatok családjának. Nekünk, a túlélő gyermekeknek és családjaiknak a legfontosabb, hogy feldolgozzuk a történteket, megnyugodjunk és élhessük tovább a tragédia előtti életünket. Emellett nagyon szeretnénk, ha sem nekünk, sem másoknak nem kellene hasonló borzalmakat átélni. A találkozó talán segít abban, hogy ezt a kettős célunkat megvalósítsuk – fűzte hozzá a férfi. A Kisalföld érdeklődésére elmondta: a gyerekeknek is jót tett, segített a kellemes hangulatú beszélgetés, nagyra értékelték a látogatást. Herschend négygyerekes édesapaként próbálja átérezni a családok fájdalmát.Nagyon szeretnénk, ha sem nekünk, sem másoknak nem kellene hasonló borzalmakat átélni.

Mint ismeretes, a turistákat szállító kacsahajó egy uszályhajóval még tavaly július 7-én a Delaware folyón Philadelphiában ütközött össze. A kétéltű vízi járművön utazott egy mosonmagyaróvári diákokból és kísérő tanárokból álló csapat is. A baleset során a vízibuszon tartózkodó harminchét emberből 35-en kimenekültek, ketten életüket vesztették. A kacsahajók üzemeltetését a tragédiát követően betiltották a folyón. A Ride the Duck társaság továbbra is próbálkozik, hogy visszatérhessen a Delaware-re.

Olvasóink írták

  • 2. RUDI 2011. február 14. 13:19
    „Nagyon nehéz ,és fájó,hogy ez a tragédia meg történt,már mint nekünk is helyi lakosoknak is ,nagyon szomorúan érint bennünket is , a szomorú eset.Hát akkor a szülőket.Remélhetőleg, reméljük, hogy alaposan, ki vizsgálják a baleset okait ,”
  • 1. almamag 2011. február 11. 17:31
    „7 hónap elteltével és épp a per kezdetekor...
    jó az időzítés!
    csak nem az őszinte együttérzéshez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

86-os főút Mosonszolnoknál: sikerült felfesteni a burkolatjeleket középen

A 86-os főút burkolat festése több hónapos várakozás után elkezdődött.
Tovább olvasom