Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Júliusban kezdődhet a kerékpárút-fejlesztés

Hegyeshalomban négy utca aszfaltozását tervezik a közeljövőben. Nyáron megkezdik a belterületi kerékpárút kiépítését.

Hegyeshalom jól alkalmazkodott az önkormányzati rendszer változásaihoz. Erről beszélt Szőke László, a község polgármestere. „A Levéllel és Bezenyével közös önkormányzati hivatal létrehozása nagy kihívást jelentett, de gördülékenyen ment a változás. Persze voltak nehézségek is. A normatív állami támogatás nem hozzánk érkezik, hanem külön megy mindegyik önkormányzathoz. Levélről és Bezenyéről eljuttatják ide, majd ezután tudjuk kiküldeni a dolgozóknak" – mondta a polgármester.

Hegyeshalomnak nem kellett átadnia az iskola működtetését az államnak. „Kétszázharminc tanulónk van, sajnos csökken a létszám. Olyan veszély azonban nem fenyeget, mint az osztályösszevonás. Bölcsődénk és óvodánk szinte teljes kihasználtsággal működik" – tájékoztatott a községvezető.

Szőke László az önkormányzat több tervéről is beszámolt. „Az utak kátyúzása folyamatban van, valamint négy utca – az Akácfa, Alkotmány, Jókai és Kodály – aszfaltozását szeretnénk mihamarabb megoldani. A temetőnél civil összefogással kezdjük meg nemsokára a járdaépítést és a parkoló kialakítását. Ebben segít a helyi polgárőrség és a tűzoltó-egyesület. A közvilágítás hiányosságait is helyreállítanánk" – közölte.

A pályázataikról is érdeklődtünk: „A Természetbarát Egyesület egy nyertes pályázatának köszönhetően új padokat és információs táblákat helyeztünk el. Egy másik pályázat elbírálására még várunk, mely a községháza előtti parkoló felújítását tenné lehetővé. Az idei év legnagyobb beruházása a kerékpárút megépítése a falu belterületén.

Ezzel együtt valósul meg a buszöblök áthelyezése és parkolók kialakítása. A kivitelezés júliusban megkezdődhet" – tudatta a polgármester.
A településvezető az Eurovegasszal kapcsolatban elmondta, az építkezés megkezdésének időpontjáról információja nincsen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a rangsor van meg az útépítésekhez

Számos terv megvalósult, ám van még tennivaló. Összefoglalva ez derül ki az önkormányzat négyéves… Tovább olvasom