Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Jótékonysági koncert a Csík zenekarral

A Csík zenekart hívta meg a mosonmagyaróvári Rotary Club pénteki jótékonysági koncertjére.
A rendezvény bevételét beteg gyerekeknek ajánlják fel, de a karitatív szervezet a nagycsaládosok és tehetséges középiskolások támogatását is szem előtt tartja.

Tukovits Attila július óta a mosonmagyaróvári Rotary Club soros elnöke, melynek 2000 óta tagja. Kereskedelmi igazgatóhelyettes egy tűzálló anyagokat gyártó cégnél, nős, egy 13 és egy 7 éves fiú édesapja. A karitatív szervezet vezetőjeként kérdeztük terveikről.

– Klubunk a nagycsaládosok támogatását, tehetséges fiatalok és betegek, elsősorban beteg gyerekek felkarolását vállalta – magyarázza Tukovits Attila.

Állandó programjuk a forraltbor-osztás az adventi Magyar utcán. Tavaly az adományokból 25 nagycsaládnak tudtak segíteni húszezer forinttal. Ebben idén is számítanak a családsegítő központ együttműködésére.

Tukovits Attila
Tukovits Attila

– Javasoltuk, hogy idén kerüljön vissza a Téli Fesztivál a sétálóutcába, ehhez a segítségünket is felajánlottuk – hangsúlyozza a Rotary-elnök. Tervezik, hogy a tehetséges fiatalok támogatására egy ösztöndíjrendszert dolgoznak ki. Jelenleg Baumgartner Dániel, a Pulzus TSE táncosának versenyzési, edzési lehetőségeit biztosítják.

Az ország negyvennégy Rotary Clubjából nyolc – köztük a mosonmagyaróvári – kapcsolódott be az Adjunk életet ajándékba! programba. Az amerikai Rotary Foundation, a csatlakozott klubok és a Rotary-kormányzóság jóvoltából mintegy húszmillió forint keret áll rendelkezésükre, melyet szívbeteg gyerekek műtétjére fordítanak.

– A mosonmagyaróvári klub a szükséges önrész rá eső részét a pénteki jótékonysági koncert bevételéből fedezi. Meghívottunk a Csík zenekar. Boldogan mondhatom, hogy valamennyi ülőjegyünk elkelt, valószínű, pótszékekre lesz még szükség. Szponzorok támogatásával összegyűlt a szükséges pénz, sőt, elképzelhető, hogy a Reménység
Autista Alapítványt is tudjuk majd segíteni – tette hozzá az elnök.

Pénteken este hét órakor

A Flesch Károly Kulturális Központban pénteken este 7 órakor az elnöki köszöntőt követően az immár 22 éve működő Csík zenekar koncertezik, melynek tagjai a magyar népzene hiteles tolmácsolóiként váltak ismertté. Az utóbbi években azonban olyan zenei utat választottak, amely lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek adjon e muzsika váratlan, de kellemes élményt. A népzene és a könnyű műfajok eddig soha nem hallott, érdekes és sikeres ötvözésével egy új műfajt hoztak létre.

Olvasóink írták

  • 1. ropis 2010. október 08. 12:45
    „Helló!
    Sajnos nem sikerült időben eljutnom jegyet venni, azt mondják már elfogyott. Esetleg ha vkinek közbejött vmi és mégsem tud elmenni, szívesen megvásárolnék 2 db jegyet. Jelezze itt, még többször ránézek napközben, és megbeszélünk vmit.
    Köszi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rónai: a kacsahajókat rosszul tervezték

Philadelphia - Az uszályhajót terheli a nagyobb felelősség, de a vízibusz kapitánya sem hibátlan – állítja Rónai Péter ügyvéd. Tovább olvasom