Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Jánossomorját vizsgálta az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) lezárta Jánossomorja vagyongazdálkodásának ellenőrzését.

A témacsoportos ellenőrzés során az önkormányzati vagyon kezelését, a szabályok betartását vizsgálták a 2007. január 1. és 2011. december 31. közötti időszakban. Az ÁSZ jelentése szerint a város vagyona ezen időszakban 2476,9 millió forintról 2941 millió forintra emelkedett, ami 18,7 százalékos növekedést jelent.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapította, hogy a képviselő-testület a törvényi előírásoknak eleget tett a vagyongazdálkodás során. Ám hozzátették, hiányzott a kimutatásból 107,7 millió forint, ami a víziközmű-fejlesztések felsorolását és értékét foglalta magába. Az önkormányzat 1,9 millió forint kiadást előzetes írásbeli kötelezettségvállalás nélkül teljesített. A kötelezettségvállalást az ellenőrzött tételek közel felénél nem előzte meg ellenjegyzés.

A vizsgálatról kiadott ÁSZ-sajtóanyag kiemeli: „Az ellenőrzés megállapításai alapján javasoltuk a polgármesternek, hogy intézkedjen annak kivizsgálásáról, hogy a feltárt szabálytalanságokkal és hiányosságokkal összefüggésben történt-e károkozás. Ha igen, tegye meg a szükséges lépéseket a személyes felelősség felvetése érdekében. A jegyzőnek javasoltuk, hogy gondoskodjon az önkormányzat vagyonkimutatásának jogszabályban előírtak szerinti elkészítéséről és annak képviselő-testület részére történő bemutatásáról, az üzemeltetők által évente elvégzett és hitelesített leltár rendelkezésre állásáról. Javasoltuk továbbá, hogy intézkedjen a pénzügyi ellenjegyző, a teljesítést igazoló és az érvényesítő ellenőrzési feladatai jogszabályi előírásoknak megfelelő elvégzése, valamint a közérdekű adatok közzététele érdekében" – olvasható az Állami Számvevőszék sajtóközleményében.
Dr. Péntek Tímea, a város jegyzője megkeresésünkre azt nyilatkozta, hogy ők még csak az ellenőrzés tervezetét kapták meg, a végleges változatot nem, így jelen állás szerint semmit nem tudnak hozzáfűzni az ÁSZ közleményéhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trombitások sikere

A XI. Regionális Trombitaversenyen, Veszprémben a Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola… Tovább olvasom