Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Ismét veszélybe került Aradi Tibor visszavarrt alkarja

Szokatlanul erős fájdalma miatt szerdán ismét műteni kellett Aradi Tibor visszavarrt alkarját. A férfi állapota romlani kezdett, most újra aggódik hogy megmaradhat-e a végtag.

A szörnyű baleset első sokkja után minden jel olyan biztató volt: Aradi Tibor (37) mintabetegként tűrte a kezét megmentő operációk sorozatát, sőt már abban bízott, a héten elhagyhatja a kórházat és hazatérhet családjához.

A kezdeti javulást azonban visszaesés követte a pünkösdi hétvégén. "Fiam újra szokatlanul erős fájdalmat érzett a karjában, emiatt ismét meg kellett műteni" - nyilatkozta Aradi Tibor édesapja Bécsben a Kronen Zeitungnak. Elképzelhető, hogy Aradi karja túl hosszú időn át nem jutott vérhez, emiatt - bár orvosa korábban portálunknak is biztatóan nyilatkozott - egyelőre kétséges a végtag sorsa.

Fotó: Krone/Klemens Groh
Fotó: Krone/Klemens Groh


Mint korábban megírtuk, a magyar munkás a burgenlandi Purbachban dolgozott egy törmeléklerakóban, amikor egy rostálógép leszakította alkarját. A férfi egy kézzel maga vezetett a 20 kilométerre található kismartoni (Eisenstadt) kórházba, ahonnan a bécsi AKH-ba szállították.

A kórház hallgat
A kismartoni Barmherzige Brüder Kórház hallgat azzal kapcsolatban, hogy a portás segítőkészség helyett elhajtotta a parkolóból a sérültet, mondván a mentőknek fenntartott helyre állt. Közleményükben az ápoltak és a dolgozók személyiségi jogaira hivatkozva elhárítják a felelősség kérdését.

Hat órán át vérellátás nélkül
Aradit végül a késlekedés és a szállítás miatt csak 6 órával a baleset után műtötték meg először - Bécsben. Ez már határesetnek számít a végtag megmentése szempontjából. Aradi Tibor vasárnap még úgy nyilatkozott, nagyon boldog volt, amikor a műtét után ismét melegnek érezte sérült kezén az ujjakat.

Olvasóink írták

 • 6. józanparaszt 2013. május 27. 21:46
  „1: már bocsánat, meg szabad kérdezni mi az Ön szakmája? valószínü azt hiszi, hogy csak úgy "szig-szalllaggal" visszabiggyesztjük, és minden rendben, nemigaz??”
 • 5. BenEmo 2013. május 25. 15:51
  „Sajnos pénteken végleg el kellett távolítani a sérült karrészt...
  Sok erőt kívánok Tibornak és családjának a továbbiakhoz!
  http://burgenland.orf.at/news/stories/2585535/”
 • 4. oxana 2013. május 24. 15:54
  „1. szekelyse50

  Miért kell mindig másokra mutogatni?”
 • 3. Lone_wolf.. 2013. május 24. 01:12
  „Ha itt kerül kórházba óváron már régen hulla lenne.”
 • 2. astra1 2013. május 23. 22:57
  „NINCS. Burgenland a rendes emberek hazája.”
 • 1. szekelyse50 2013. május 23. 17:23
  „Sumákolnak a sógorok,ott is van bunkó ezek szerint.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valétálás Mosonmagyaróváron

Valétaünnepséget tartanak május 24-én, pénteken a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és… Tovább olvasom