Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Idén 3,66 millió jut panelpályázatokra

Kevesebb mint 4 millió forintot fordít idén a város az új panel pályázatok támogatására. Ebből egy nagyobb felújítás valósulhat meg.
Mindössze 3,66 millió forintot fordít idén a mosonmagyaróvári önkormányzat az új panelpályázatok támogatására, erről döntött a testület legutóbbi ülésén. Az idei évben egyébként eddig semmilyen állami pályázati kiírás nem jelent meg a panelok felújításának támogatására, így a lakóközösségek az önkormányzati pénz mellett csak saját forrással számolhatnak a felújításra.

Az önkormányzat legutóbb 2009. szeptemberében írt ki pályázatot a panelházak felújítására az állami progrmahoz kapcsolódóan. Akkor 14 pályázatot nyújtottak be, ezek mindegyike 10-10 százalékos arányban, öt éves futamidejű önkormányzati támogatásban részesült. Az önkormányzat ezeket a beruházásokat összesen közel 50 millióval támogatta. Ezen pályázatok egy része már megvalósult, de a legtöbben máig nem kapták meg az állami támogatás megítéléséről szóló hivatalos értesítést, így az önkormányzati támogatások folyósítása sem kezdődött meg. Egy évvel korábban, 2008-ban rekord számú, összesen 36 pályázat érkezett az önkormányzathoz, amiből tizenhármat támogattak is, összesen mintegy 86,5 millió forint értékben, részletkeben öt évre elosztva.

Így az elmúlt évek nyertes pályázati összesen 61,34 milliós kiadást jelentenak a városnak. Ehhez jön még az idei új pályázatokhoz biztosított 3,66 millió. Az önkormányzat szerint az idei évben várhatóan azok a társasházak, lakásszövetkezetek pályáznának, akik kizárólag saját erőből nem tudták megvalósítani nagy értékű felújítási elképzeléseiket, akik kisebb értékű, ugyanakkor energia-megtakarítást eredményező munkák megvalósítását tervezik. A pályázni kívánók számát és támogatási igényüket egyelőre pontosan nem ismeri az önkormányzat, de valószínűsíthető, hogy nagyobb beruházást saját erőből csak egy-két társasház tervez, míg kisebb felújítást nyolc-tíz lakóközösség. Mivel a költségvetési forrás is viszonylag alacsony, ezért a támogatás mértéke legfeljebb tíz százalék lesz.

Olvasóink írták

 • 3. zina881 2011. május 09. 10:36
  „már szinte az összes panelt szigetelték...anuvuk te miről beszélsz? ovári agy?”
 • 2. anuvuk 2011. május 08. 16:15
  „A legnagyobb pazarlás, a panelok nem szigetelése!
  Erőművet lehetne vele spórolni!”
 • 1. dorombolok 2011. május 03. 10:25
  „Már nem is emlékszem rá, ezt igérték?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Május végéig dönteni kell az új iskolatársulásokról

A csökkenő gyermeklétszám ellenére nagyobb az óvodák kihasználtsága, sok helyütt hiányzik az orvosi… Tovább olvasom