Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Húsvéthétfőn lopták el a mosonszolnoki templom esőcsatornáit

A mosonszolnoki templom öt esőcsatornáját lopták el és további kettőt megrongáltak húsvéthétfő hajnalán. Nem ez az első eset.
„Gyalázat! Húsvéthétfői ébredés... Ismét megcsonkítva templomunk esőcsatornái" – írta szerkesztőségünknek egy mosonszolnoki olvasónk. A témában az illetékes egyházközségnél és a helyi önkormányzatnál érdeklődtünk.

– Sajnálatos, hogy már a templomot sem kímélik a tolvajok. Az épület hátsó és oldalsó részeiről öt esőcsatornát vittek el négy-öt méter magasságban, ezenkívül kettőt rongáltak meg. Utóbbiakat megfeszegették, de nem tudták leszerelni – vesszük számba a károkat Mészáros Miklós káplánnal, aki ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy a hívek figyelnek az épületre és azonnal riasztották a plébániát és a rendőrséget.

Mészáros Miklós káplán az esőcsatorna hűlt helyét mutatja.
Mészáros Miklós káplán az esőcsatorna hűlt helyét mutatja.

– Szomorú, hogy egy szakrális épület sem lehet biztonságban, ráadásul mindez húsvét hétfőjén történik – hangsúlyozza már Bodó Zoltán plébános. Bízik benne, mielőbb pótolni tudják a több ponton foghíjas ereszcsatornát. Hozzátette: tervezik a templombelső felújítását, melyhez szakértői vizsgálat készül.

Török Sándor mosonszolnoki polgármester a képviselő-testülettel egyetemben gyors segítséget ígér.

– Biztos meg tudjuk találni az esőcsatornák pótlásának mielőbbi módját, ahogy tettük azt két éve is. Ugyanis akkor volt már egy hasonló eset. Gyorsan elfogták és elítélték a tettest, aki a feldarabolt csatornákat egy MÉH-telepen értékesítette. Vagyona nem lévén azonban kártérítést nem lehetett tőle követelni. Két éve javasolták, hogy ne rézelemeket tegyünk az alsó részre, ami akkor a helyi önkormányzat négyszázezer forintjába került – tudtuk meg a faluvezetőtől, aki bizakodó.

Tavaly nyár óta, amióta a falu közterület-felügyelőt is alkalmaz, működik a térfigyelő kamerarendszer. Az egyik eszköz épp a templom felé néz, és azon látható az elkövető. Valószínűleg nem helybeli tette ezt az ünnepen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a lopás és a rongálás is

Az egyre nagyobb számban érkező vendégmunkások a rendőrségnek is többletmunkát adnak. Tovább olvasom