Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Hidak generációk között Kisbodakon

A helyi önkormányzat idén harmadik alkalommal rendezte meg a kisbodaki rajz- és élménytábort.

Vecsei László Ezékiel kisbodaki származású festőművész és vendégei szakmai vezetésével különböző képzőművészeti technikákkal, délutánonként a falu nevezetességeivel, természeti szépségeivel ismerkedhettek meg a részt vevő diákok a hónap elején szervezett élménytábor keretében.

A jelentkezők száma az idei táborban 24-re duzzadt, érkeztek gyermekek Mosonmagyaróvárról, Lipótról, Újrónafőről, Mosonszolnokról, Győrből, sőt, Nagybodak testvérközségből is.


Képzőművészeti technikákkal és a környék nevezetességeivel ismerkedtek az élménytábor résztvevői.
Képzőművészeti technikákkal és a környék nevezetességeivel ismerkedtek az élménytábor résztvevői.


– A nagybodaki vendégeknek azért is örültünk különösen, mert a fiatalabb generáció a szemünk láttára vette át a stafétabotot a testvérközségi kapcsolatok ápolásában – mesélte Ekker Katica szervező. Az időjárás is kedvezett a táborlakóknak.

A kánikulában igazi felüdülést jelentett a motorcsónakázás Kertész József szakaszmérnök értő és a helyi értékeket szerető idegenvezetésével, a vendégjárás Varga Lászlóék, Pintér Istvánék portáján.

A Hegyi család a kisbodaki tavak mellett, a parti füzek árnyékában várta a gyerekeket befogott és felnyergelt pónilovaival. Az ebédről Baranyai Józsi bácsi irányításával, egész héten a gyerekek kedvében járva, Jotek gondoskodott.

Összeforrt a nagy csapat az öt nap alatt, a napról napra születő alkotásokból összeállított kiállítás mellett saját kezdeményezésű, rendezésű színes műsorral várták a táborzárásra érkező szülők, nagyszülők, kisbodakiak elismerő tapsát.

Csakúgy, mint eddig minden évben, a kisbodaki emberek, a vendéglátók segítőkészsége, feláldozott ideje, szűkebb értelemben vett hazaszeretete és Vecsei László Ezékiel festőművész lelkesítő, értékmentő és -teremtő szakmai hozzáértése adta annak a hídnak a pilléreit, amelyet az öt forró nyári nap alatt – egymástól sokat tanulva – felépítettek a kisbodaki és a vendég gyermekek, valamint a hagyomány- és értékmentő felnőttek és a szárnyaikat bontogató, új generáció között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aratnak is a táncosok Halászin

A Lajta Néptánc Egyesület a halászi Babosmajorban tartja nyári táborát. Tovább olvasom