Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Hétszázmillió forint Moson csinosítására

Mosonmagyaróvár - Első körben mintegy 483 millió forint uniós támogatást szerzett Mosonmagyaróvár a mosoni belváros hétszázmilliós komplex megújítási tervére.

Mosonmagyaróvár még az év első felében pályázott a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében a városközpontok funkcionális megújítására kiírt támogatásért – tudtuk meg Bella Sándortól, a Movinnov Kft. ügyvezetőjétől. Az elnyert támogatás a beruházás összköltségének 69 százaléka, 483 millió forint uniós pénz. A fennmaradó majd egyharmad részt az önkormányzatnak kell állnia.

A pályázat legnagyobb eleme az Erzsébet és Kápolna terek közterületeinek teljes felújítása, az alatta húzódó közművekkel együtt. Ez tartalmazza a burkolatok és zöldfelületek teljes cseréjét, valamint utcabútorok kihelyezését. A pályázatban gazdasági elemnek is szerepelnie kellett.

Ennek keretében valósul meg a mosoni piac bővítése. A Tour-inform melletti jelenlegi parkolók helyére pavilonokat építenek, valamint a meglévőket is átalakítják a jobb használhatóság és a vásárlók kényelme érdekében. A pályázati kiírásban meghatározott közösségi funkciónak eleget téve újítják fel a Fehér Ló Közösségi Házat.

A homlokzat felújítása mellett megoldják az épület és a pince vízszigetelését, valamint a jelenlegi két lakást felszámolva közösségi tereket alakítanak ott ki, így bővítve az intézmény funkció-
ját. Emellett a házban működő önkormányzati ügyfélszolgálati irodát is megújítják.

A munkák kivitelezése a támogatási szerződés megkötését követően indulhat el, a tervek szerint a teljes beruházás 2010-ben valósul meg.

Olvasóink írták

  • 2. monaco2006 2009. január 06. 20:37
    „Csatlakozom az előttem szólóhoz!Mi is szívesen kiülnénk a szökőkúthoz,de aki gyakran jár arra,az tisztában van vele,miért nem tesszük....!Tisztelt Városvezetők!Bízom benne,hogy a piac bővítésével kapcsolatban okultak az óvári vásárcsarnok esetéből!Régebben tömegeket vonzott,mióta felépítették ,üresen állnak a kis üzletek!Vajon mi lehet az oka?A mosoni piac évtizedek óta zavartalanul működik, tikkasztó hőségben és télvíz idején is!Kérjük Önöket ne fosszanak meg bennünket ettől az élvezettől!Őrizzük meg ennek a varázsát!Azt hiszem nagyon sok városlakó nevében kérem ezt Önöktől!”
  • 1. marcsus78 2009. január 05. 22:34
    „TISZTELT VÁROSVEZETÉS!
    MOSONI LAKOS LÉVÉN NAGYON ÖRÜLÖK EZEN VÁROSRÉSZ LEENDŐ FELUJITÁSÁNAK,DE BIZONYÁRA ÖNÖK IS TUDJÁK,HOGY MOSONT NEM CSAK A RÉGI ÚTBURKOLATOKTÓL ÉS NÖVÉNYZETTŐL KELL MEGSZABADITANI,HANEM EGY BIZONYOS RÉTEGTŐL.ÉN BIZOM ABBAN.HOGY LESZ ÖNÖK KÖZÖTT OLYAN AKITÖLÜK SZABADITJA MEG MOSONT.EZEN RÉTEG TELJESEN MEGKESERITI A MOSONI VÁROSLAKOK ÉLETÉT .SAJNOS NEM LEHET LEÍRNOM KIKRŐL VAN SZÓ,DE EZT MINDNYÁJAN JÓL TUDJUKTEHÁT HA ÖNÖK BÁRMIT IS CSINÁLNAK ITT MOSONBAN AZT NEKEIK CSINÁLJÁK AZT ŐK FOGJÁK TÖNKRETENNI.
    TISZTELETTEL:MARCSUS78”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Január elsejétől az euró a hivatalos pénz Szlovákiában

Vajka, Doborgaz - Az új év első napján az euró a hivatalos pénznem Szlovákiában: a karácsonyt… Tovább olvasom