Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hétszázhuszonkét fújásból öt pozitív

Több mint hétszáz autósból öt ittas sofőr. Ez a mérlege a rendőrök minap tartott razziájának. A fokozott ellenőrzésekre azért van szükség, mert megduplázódott a balesetek száma tavalyhoz képest.
Folytatódott az intenzív alkoholszondás razzia a mosonmagyaróvári és a környékbeli utakon. A fokozott ellenőrzésekre azért van szükség, mert nagymértékben, duplájára nőtt tavalyhoz képest a személyi sérüléssel járó balesetek száma az idei évben a környék útjain. – tudtuk meg Makó László alezredestől, a Mosonmagyar- óvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjétől. Elmondta: emelkedett továbbá az ittasan okozott balesetek száma is. Több mint tíz százalékkal több volt idén, mint az elmúlt év hasonló időszakában. Emellett a kerékpárosok által okozott balesetek száma is megduplázódott.

A minap tartott razzia során elsősorban az ittas vezetőket próbálták kiszűrni. A néhány órán át tartó akció alatt Mosonmagyaróváron több helyszínen és Hegyeshalom térségében ellenőrizték az arra közlekedőket. Úgynevezett villám-ittasellenőrzést tartottak, ami azt jelenti, hogy az adott útszakaszon minden arra közlekedővel megfújatták az alkoholszondát. Az akció során összesen 722 sofőrt szondáztattak meg, közülük ötnél mutatott pozitív értéket a műszer.

 
A rendőrök minden arra járó autóssal megfújatták az alkoholszondát.
A rendőrök minden arra járó autóssal megfújatták az alkoholszondát.

Közülük hárman oly mértékben voltak ittasak, hogy büntetőeljárás indult ellenük, vezetői engedélyüket pedig a helyszínen elvették. A másik két ittas vezetővel szemben közigazgatási eljárás indult. Emellett a rendőrök egy sofőr ellen kezdeményeztek szabálysértési eljárást, mivel jogosítvány nélkül vezetett, ráadásul az autóján sem volt rendszám, azokat egy korábbi rendőri intézkedés során vették el. Két sofőr kapott helyszíni bírságot egyéb szabálysértések miatt, egy vezető pedig a biztonsági övét felejtette el bekapcsolni.

Az alezredes kiemelte: a baleseti helyzet javítása érdekében tovább folytatja az ellenőrzéseket, a környék útjain autózók rendszeresen találkozhatnak ilyen akciókkal. Sőt, nem csupán az autósokat, hanem a kerékpárosokat, gyalogosokat is kiemelten ellenőrzik majd. Bicikliseknél elsősorban a világítás, illetve a láthatósági mellény meglétére figyelnek, ugyanis több baleset történt az elmúlt időszakban ezek hiánya miatt. Emellett a szabályos közlekedésük is kiemelt figyelmet kap, mivel a tapasztalatok szerint sokan körültekintés nélkül hajtanak ki a védett útra, ami miatt ugyancsak sok esetben történt baleset. Mint ahogy továbbra is gyakori probléma, hogy a biciklisek áttekernek a gyalogátkelőhelyen, azt gondolva, hogy így is elsőbbségük van az autósokkal szemben.

Az osztályvezető hozzátette: a tavaszi időjárás beköszöntével kiemelt figyelmet fordítanak a motorosok közlekedésére is. Annál is inkább fontos ez, mivel az elmúlt hétvégén két motorosbal- eset is történt a környéken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

600 milliós költségvetés pályázatból

A legnagyobb beruházást a hivatal körüli tér felújítása, az iskola és a sportcsarnok energetikai korszerűsítése igényli majd az összegből. Tovább olvasom