Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Hétfői jégverés: nevetséges összeget fizet a biztosító?

Kistérség - Kilátástalan a helyzetünk, nevetséges összeget fizetnek a biztosítók, hogyan tovább? – ilyen és hasonló panaszokkal, kérdésekkel fordultak szerkesztőségünkhöz a hétfői súlyos jégverés áldozatai. A biztosítókhoz még most is folyamatosan érkeznek a bejelentések.
– 15–20 családi ház súlyosan megsérült a hétfői jégverés következtében. A kárfelmérés folyamatban van, tudomásom szerint egy családnak nincs lakásbiztosítása – tájékoztatott Szokoli Sándor, Dunakiliti polgármestere, aki elmondta: a faluházon a becsült kár kétmillió forint, megrongálódott a tetőszerkezete és az ereszcsatorna, a sportöltöző hullámpala födémét is több helyen belyukasztotta a jég, ideiglenesen fóliával borítják be. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségnél az önkormányzat 3 millió forintos összegre tesz le kérelmet, de a lakosság részére is szeretnének itt támogatást szerezni. A polgármester továbbá kiemelte: ugyan nincs katasztrófaalap elkülönítve, a szociális alapból tudnak anyagi segítséget nyújtani a rászorultaknak. Tamás Gyula Dunakilitiről arról értesített minket, hogy a családi házon keletkezett hét-, nyolcszázezer forintos kárból csupán 180 ezer forintot térít meg a biztosító.

– Nevetségesnek találom ezt az összeget: csak egy műanyag redőny harmincezer forint, emellett a tetőszerkezetet is fel kell újítatni, beázott az egyik szoba, és a falon több helyen is hajszálrepedések jelentek meg – sorolta a károkat a dunakiliti férfi, aki szerint a faluban többen is elégedetlenségüket fejezték ki. Például az egyik ismerősének a másfél milliós kárt a biztosító háromszázezer forinttal orvosolta.

– A kár nagyságától függ, hogy a kárszakértő mekkora összeget ítél a károsultnak. 1–2 napon belül, de legfeljebb 15 munkanapon belül kell kifizetnünk ezt – hangsúlyozza Radich Hajnalka, az OTP Garancia Biztosító Zrt. mosonmagyaróvári kirendeltségének munkatársa, aki arról tájékoztatott, hogy hétfő óta 75 bejelentés érkezett a helyi ügyfélszolgálathoz elsősorban Dunakilitiről, Paprétről és Halásziból. A kár nagysága ötvenezer és egymillió forint között váltakozik.

Győr-Moson-Sopron megyéből csütörtökig a kárbejelentések száma nem érte el a százat az Aegon biztosítótársaságnál. Mosonmagyaróvár környezetéből érkezett azonban a megyei bejelentések több, mint fele, így közel 50 Dunakilitiről, illetve több mint egy tucat Bezenyéről – kaptuk az információkat Horváth Andrea vezérigazgató-helyettestől. Az ügyfeleik által becsült kár nem haladja meg a 20 millió forintot, átlagosan 250 ezer forint körüli becsült kárösszegről számoltak be. Az egy ingatlanra jutó legnagyobb károsodást Bezenyéről jelezték, 3 millió forintos várható kártérítési összeggel. – A helyszíni szemlét igénylő károk felmérését szakértőink azonnal megkezdték, azzal napokon belül végeznek, és a kifizetést a szemlézés után azonnal elindítjuk ügyfeleink számlájára vagy lakcímére. Természetesen arra is mód van, hogy ügyfeleink a számla alapján történő kárrendezést válasszák – tette hozzá továbbá.

– Pár millió forintos gyorssegélyre számíthatnak a paprétiek, főként azokat támogatnánk, akiknek nincs biztosításuk. Az igénylést a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséghez juttattuk el – emelte ki dr. Tóth Tiborné dr. A Bezenyéhez tartozó Papréten hetvenkét ház tetőszerkezete rongálódott meg súlyosan, tizenkilenc családnak nincs lakásbiztosítása – kaptuk a hírt Kammerhofer Róberttől, Bezenye polgármesterétől.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. július 14. 12:46
    „A biztosító csak bezsebelni szereti a díjakat! Fizetni, pedig inkább az egyik fogát húzatnák ki érzéstelenítő nélkül! Ezt is a e kormány javára lehet írni, hisz Ők a felelősek az emberek sorsáért, vagy nem ? Mit is kormányoznak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csiribiri tábor

Mosonmagyaróvár - A Flesch Károly Kulturális Központban a hagyományos, immár nyolcadik éve… Tovább olvasom