Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Hegyeshalomnál taxival szöktek volna Ausztriába

A hegyeshalmi vasútállomáson is menekültekek fogtak a határrendészek.
A rajkai határrendészek április 16-án 2 óra 10 perckor az M1-es autópályán, a hegyeshalmi kilépőnél igazoltatták a magyar forgalmi rendszámú taxit és utasait. A járműben utazó szír állampolgárságú 23 éves nő és 29 éves férfi a debreceni befogadó állomásról jöttek el, érvényes úti okmányok és vízum nélkül akartak Ausztriába jutni. A rendőrök a menekülteket tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították.

Az osztrák és magyar rendőrök április 16-án 23 órakor a hegyeshalmi vasútállomáson ellenőrizték a nemzetközi gyorsvonat utasait. A szerelvényen utazó két külföldi fiatal a debreceni befogadó állomás által kiállított tartózkodási kártyával igazolta magát. A továbbutazáshoz szükséges feltételekkel és érvényes úti okmányokkal nem rendelkeztek. A rendőrök a 16 és 17 éves sierra-leonai fiatalembert a szerelvényről leszállították és tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították.

A Nimród akció keretében a rajkai határrendészek és az osztrák rendőrök április 17-én 13 óra 22 perckor közös ellenőrzést tartottak Hegyeshalomban. A nemzetközi gyorsvonatról tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt két külföldi férfit, egy nőt és két kisgyermeket állítottak elő. A koszovói menekültek a debreceni befogadó állomásról jöttek el, érvényes úti okmányokkal és vízummal nem rendelkeztek. Humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolták magukat, amely az ország elhagyására és a továbbutazásra nem jogosítja fel őket. A fővárosban vásárolt vasúti menetjeggyel Bécsbe akartak utazni.

A menekültek ügyében a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróváron tanító dudás a Fölszállott a páva döntőjében!

A tatai népzenésztől a szombati, élőben közvetített finálában romhányi dallamokat hallhatunk. Tovább olvasom