Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Hatan vették meg a szövetkezetet

Az Előre Halászati Szövetkezet üzletrészeit egy nagyatádi céget is birtokló tulajdonosi kör vásárolta meg.

A halászati jog 2015- ig az Előrénél van.
Az Előre Halászati Szövetkezet – mely 2015-ig a megyei halászati jog tulajdonosa – üzletrészeit egy nagyatádi „hasonló" céget is birtokló tulajdonosi kör vásárolta meg. 50–80 milliós beruházást terveznek, s a jövő heti közgyűlésen új elnököt is választhatnak. Információink szerint a befektetésben Demján Sándor is érdekelt.

A kisbajcsi székhelyű halászati szövetkezetnek nemrégiben új tulajdonosa lett, s most „közgyűlés előtti állapotok" vannak: ezen új elnököt választanak. Rábai József, a tulajdonosi kör egyik tagja lapunknak elmondta: fontos terveik vannak az Előrével, s szeretnének beruházni a cégbe.

Mint ismert, a szigetközi önkormányzatok részéről korábban már felvetődött, hogy a halászati jogot szeretnék önkormányzati kézben tudni. Tóth István dunaszigeti polgármester elmondta: a kölcsönös előnyök alapján tárgyalóasztalhoz ülhetnének az új tulajdonosokkal, s keresnék a közös lehetőségeket.

– Hat, a megyéhez nem, ám a halászathoz annál inkább kötődő – magánszemély vette meg a szövetkezet azon üzletrészeit, melyet a régi tagok eladtak nekünk – kezdte Rábai József. – Nem titok: ötvenhatmillió forintot fizettünk érte. Dolgozóinknak nemrégiben küldtünk értesítőt, melyben kiemeljük: az Előrét továbbra is működtetni akarjuk. Igaz, szövetkezet helyett kft-vé alakítanánk, a könyvelés megkönnyítése érdekében.

Emellett bővíteni is szeretnénk: 50-80 millió forintot invesztálnánk a cégbe, mely beruházás akár munkahelyteremtő is lehet. Ebből a pénzből a hűtőkapacitást, épületeket és gépeket bővítenénk. Tulajdonosi körünknek nagyatádi érdekeltsége is van, ott egy ötszáz hektáros „tóegység" tartozik hozzánk. A kisbajcsi székhelyű cég megvásárlásával „egy kézben lesz" a jövőben a haltermelés és a feldolgozás.

Új elnök jövő héten

Vida András, az Előre elnöke nyugdíjba vonult: kérésére a szövetkezet kifizette a nyugdíjkorhatárig hátralévő idejét. Terveink szerint folyamatos kapcsolatot tartunk vele a későbbiekben is. Az ideiglenes elnök Tordai Péter lett, ám jövő héten közgyűlést tartunk. Ekkor új elnököt választunk, mely valószínűleg a hat tulajdonos közül kerül ki. A kft-vé alakulás után – június elsejétől – ügyvezető igazgazója is lesz a cégnek Szilágyi Gábor személyében – mondta Rábai József.

Demján is érdekelt?

Rábai József azon információnkra, miszerint az ismert nagyvállalkozó, Demján Sándor is érdekelt a halászati szövetkezet megvételében, nem kívánt reagálni. Pintér Csaba, a megyei földművelésügyi hivatal vadászati és halászati osztályának vezetője annyit mondott: a halászati hatóságnak a tulajdonosokkal nincs jogviszonya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztivál a hédervári kastélyban

Május 27. és 29. között rendezik meg a a hédervári kastélyban a  Múzsák Kastélya Fesztivált. Tovább olvasom