Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Hamarosan megszületik a döntés a Karolina kórházban

Az országos sajtóban megjelentekkel ellentétben nincs vita a Fidesz-frakcióban a Karolina Kórház főigazgatói kinevezé-
séről. A kiírás szerint november elsejétől már az újonnan kinevezett főigazgatónak kellene irányítani az ország összes kórházát, köztük a mosonmagyaróvárit is.
Az ország több más egészségügyi intézményéhez hasonlóan a mosonmagyaróvári Karolina Kórház is állami fenntartásba került az év első felében. A tulajdonosváltást követően a Lajta-parti intézmény főigazgatói posztjára is pályázatot írtak ki. Az eredeti feltételek szerint november elsejétől már itt is az új főigazgatónak kellene irányítania a kórházat. Ám ahogy számos más egészségügyi intézményben, Mosonmagyaróváron is késik a vezető kinevezése. A napokban az országos sajtóban megjelentek szerint „a Fidesz-frakció nyomulása késlelteti a kórház-igazgatói pályázatok lezárását". Az egészségügyi államtitkárság azzal küzd, hogy a kinevezettek szakmai alkalmasságához ne férjen kétség, a párt viszont jó néhány olyan embert támogat, akinek nincs se megfelelő végzettsége, se szakmai tapasztalata. A megjelentek szerint a legnagyobb vita a fővárosban az Uzsoki utcai és a Bajcsy főigazgatói posztja körül zajlik, és szintén nem egyszerű a döntés a mosonmagyaróvári kórház esetében. Az információk alapján a Fidesz-frakció nem a jelenlegi főigazgatót támogatja, aki szintén pályázott a kórház vezetésére.

Megkeresésünkre cáfolta ezt Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere, országgyűlési képviselő. Elmondta: értetlenül áll a megjelent híradás előtt, hiszen éppen a napokban érdeklődött az államtitkárságon. Azt a tájékoztatást kapta, hogy hamarosan megszületik a döntés. Valóban vannak olyan kórházak, ahol vita zajlik a kinevezés körül, ám a Karolina nem tartozik ezek közé. Nagy István hozzátette: a fenntartóváltással már nem az önkormányzat hatásköre a főigazgató kinevezése, ám bízik abban, hogy az államtitkárság rövid időn belül jó döntést hoz ebben a kérdésben.

A Karolina Kórház főigazgatói kinevezéséről lapunk érdeklődött az illetékes minisztériumnál is. Itt azonban még további türelmet kértek ebben a kérdésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakossági fórum Bajnai Gordonnal Mosonmagyaróváron

Egy erős politikai középre és 25 évre előretekintő programra van szükség - mondta Bajnai Gordon egy mosonmagyaróvári lakossági fórumon. Tovább olvasom