Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Hamarosan elkészül a gyermekosztály

Az ütemtervnek megfelelően halad a rekonstrukció a Karolina Kórházban. A kivitelezők dolgát viszont némileg nehezíti, hogy a krónikus részleg felújításánál nem állnak rendelkezésre az épület pontos közműtérképei.
Jó ütemben haladnak a Karolina Kórházban néhány hete kezdődött átépítési munkálatok. A labort újítják meg, a gyermekosztályt építik át, új gyermekambulanciát alakítanak ki és a krónikus részleget bővítik. A felújítás alatt a gyermekosztályt ideiglenesen más helyre költöztették és a krónikus részlegen is vezettek be korlátozásokat.

A gyermekosztályon a szakemberek már elkészültek a falazással és a gépészeti munkákkal, jelenleg a villanyszerelés zajlik.
A gyermekosztályon a szakemberek már elkészültek a falazással és a gépészeti munkákkal, jelenleg a villanyszerelés zajlik.

A munkák jelen állásáról dr. Vermes Tamás főigazgató elmondta: a gyermekosztályon a falazási, aljzatbetonozási és gépészeti munkával már elkészültek a szakemberek, most a villanyszerelés folyik és hamarosan elkezdik a burkolást is. A tervek szerint a jövő hónap közepéig elkészül a gyermekosztály. Ezzel párhuzamosan zajlanak a munkálatok a laboratóriumban is. Itt a bontást, falazást végzik jelenleg a szakemberek.
A közelmúltban megkezdődött a krónikus részleg átépítése is. Az épületrész bővítésével további tíz krónikus ágy működtetésére lesz lehetőség. A bővítést és akadálymentesítést két ütemben valósítják meg, emellett teljes körűen felújítják az épületet, kicserélik a külső nyílászárókat.

Minden kórteremhez közvetlen fürdőkapcsolatot is biztosítanak. Az első ütem munkálatai már elkezdődtek, ezért tizennyolc ágy működését ideiglenesen felfüggesztették. A szakemberek jelenleg a statikai előírásoknak megfelelően az alap megerősítését végzik. Nagy kihívást és nehézséget okoz azonban a kivitelezőknek, hogy a korábbi építkezéseknél lefektetett közművezetékek helyéről nem áll rendelkezésre pontos leírás. Így ez hátráltatja a munkát, ám a tervek szerint tartani tudják majd a határidőt.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A német elnök is fogadta a kossuthosokat

A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium csapatát ezer euróval jutalmazták Berlinben. A díjat… Tovább olvasom