Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Gyilkosság Halásziban - Lakótársát szúrta hátba

Halászi - Lakótársa szúrta hátba azt a 31 éves férfit, akire szombatra virradó éjszaka találtak eszméletlenül az utcán Halásziban. Az áldozat a kórházba szállítás közben meghalt. A rendőrök alig néhány óra alatt megtalálták a gyilkossággal gyanúsított férfit.

Egy földön fekvő eszméletlen férfihez hívták a mentőket szombatra virradó éjszaka Halásziban a Damjanich utcába. A kiérkező mentősök a helyszínen újraélesztették az erősen vérző férfit, majd elindultak vele a kórházba, ám útközben a férfi meghalt. Az áldozat hátán egy szúrt sebet találtak, ezért értesítették  a rendőröket.

A rendőrség az ügyben ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, ám a forró nyomon megindult adatgyűjtés gyorsan elvezetett a lehetséges elkövetőhöz. Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Kisalföldnek elmondta: kiderült, hogy a 31 éves áldozat nem régóta lakik Halásziban. A Damjanich utcában – néhány házra attól a helytől, ahol megtalálták az áldozatot – lakik két, alkalmi munkákból élő férfi, akik az ottani hajlékért cserébe gondozzák a tulajdonos állatait. A két, egyébként erősen italozó életmódot folytató férfi alig két hete fogadta be a későbbi áldozatot. 
 
 A rendőrök kimentek a megadott címre, ahol az egyik ott lakó férfi állítása szerint előző este kocsmázott, s mire hazaért, már nem volt otthon a 31 éves férfi. A másik lakótárs, a 48 éves B. Imre a rendőrök kérdéseire először mindet tagadott. A szoba átkutatása során azonban a rendőrök vérgyanús szennyeződést találtak az egyik fekhelyen, valamint egy 19,5 centiméter pengehosszúságú konyhakést, ami szintén véres volt. A férfi még ezt követően is tagadta, hogy bármit tudna lakótársa halálával kapcsolatban.

Előállítását követően az elétárt bizonyítékok alapján azonban már megváltoztatta véleményét. A férfi azt állította, előző este a későbbi áldozattal együtt mentek haza, mindketten erősen ittas állapotban. B. Imre ekkor le akart feküdni, ám a 31 éves férfi nem hagyta aludni sőt, még egy műanyag széket is felkapott. B. Imre ezt fenyegetésnek vette és válaszul erre felkapott egy konyhakést. Állítása szerint nem szúrt a késsel, vélhetően lakótársa csak belefordult abba.

Ennek viszont némileg ellentmond a boncolási eredmény, miszerint egyetlen nagy erejű szúrás érte hátulról a férfit. A kés áthatolt a tüdőn és elöl a bordacsont fogta meg. Az áldozat halálát elvérzés okozta. B. Imre állítása szerint az inzultust követően lakótársa felvette a kabátját és elment. Mint később kiderült, alig ötven métert gyalogolt, aztán összeesett. A rendőrség B. Imrét emberölés megalapozott gyanújával őrizetbe vette és indítványozták előzetes letartóztatását.

Lapunk úgy tudja, a gyanúsítottat és lakótársait kevésbé ismerték a faluban, leginkább csupán a hajlékukhoz közeli italmérés vendégei voltak. A három férfi fedélért cserébe a ház tulajdonosának állatait gondozta, valamint egyéb alkalmi munkákat vállaltak. A gyilkosságról sokan még az eset másnapján sem szereztek tudomást. Mindemellett a helyiek döbbenten állnak a történtek előtt, hiszen emlékezetük óta nem történt még emberölés Halásziban.

A gyilkosság helyszíne: A 31 éves férfit lakótársa szúrta hátba ebben a házban, valószínűleg veszekedés közben.

Olvasóink írták

 • 7. pincér 2008. február 07. 21:53
  „igen én is ismertem az áldozatot és az elkövetöt is!Hozzászolásom csak annyi hogy senki nem tudja mi történt alakásba!!Én nem feltételeztem az elkövetöröl!!az áldozatot nagyon sajnálom!!!!Öszinte részvét a családnak!!!!!!”
 • 6. szomszéd utcai lakos 2008. február 05. 18:27
  „Bárhogy is történt ez az eset, senkinek nem szabadna igy meghalnia. Mindannyian tudjuk milyen életet élt mostanába.Akkor sem érdemelte meg. A szúrást követően az ember tüdeje néhány perc után omlik csak ösze, úgyhogy képes volt még igy megtenni néhány lépést, kérdezzétek meg az olyan személyt, aki ezt tudja, tanulta...
  Részvétem!”
 • 5. dunai horgász 2008. február 04. 20:28
  „34 éve élek Halásziban ilyen még itt nem volt,sajnálom az áldozatot,jól ismertem.Az biztos a gyilkosnak és szállásadojának semmi köze Halászihoz!Nem is örül neki a falu hogy itt vannak.”
 • 4. Nita 2008. február 03. 13:40
  „Nem egészen így történt de tragikus eset....de azt én sem tudom elhinni hogy nem vette észre...olyan nincs...nem rég jött ki onnét most mehet is vissza...nem tudja elképzelni mekkora fájdalmat okozott...2 éve ment el az Édesanyánk..most meg az egyetlen Testvérem...rohadjon meg a börtönben én ezt kivánom..”
 • 3. :) 2008. február 03. 12:28
  „Eszter én az áldozat hozzátartozóival teljesen együttérzek. De az azért egy kicsit erős, hogy valakinek a tüdejét átszúrják és még képes kabátot venni és elmenni otthonról. Mellesleg a kést is az utcán találták meg. Azt meg ne mondja senki, hogy nem vette észre a fazon, hogy leszúrt valakit. Én erre mondtam, hogy jobb mesét is kitalálhatott volna a tettes.”
 • 2. Kocsis Eszter 2008. február 03. 10:13
  „Kedves hozzászóló!!!!
  Meg szeretném kérdezni, hogy ott volt? Tudja mi volt?
  Nekem egy kedves ismerősöm az illető, nem mese hanem borzasztó ami történt vele. Egy kis együttérzést kérek Öntöl hisz emberek vagyunk nem állatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. :) 2008. február 02. 22:10
  „Persze, átszúrják a tüdejét és fogja a kabátját, majd elmegy otthonról. Jobb mesét is kitalálhatott volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diáknapok Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár - A Kossuth Lajos Gimnázium diáknapi programjain az iskola hat osztálya méri össze… Tovább olvasom