Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Forog az első szélkerék

Hetvenöt méter magas, 850 wattos szélkerék áll Mecsér határában, próbaüzeme most kezdődött. Az első körben ezt még két másik követheti: összesen tizennyolc széltorony felállítását tervezik a településen.
A gödöllői egyetemmel kötött szerződés alapján három évig tárgyaltak a mecséri szélkerekek felállításáról. Holland cég gyártotta a szerkezeteket, melyek közül az elsőt nemrégiben állították fel Mecséren. Tizennyolc szélkereket terveztek, s eddig tizenhatra kapták meg az engedélyt. Gerháth Zoltán mecséri polgármester örömmel számolt be arról, hogy a hosszas előkészületek után végre látványos szakaszába ért a beruházás.

– Az első körben három szélerőművet állít fel a beruházó magyar kft. a település határában, az építési engedélyt január végén kapták meg – kezdte. – Az első elkészült, az 1-es útról is látható. Hetvenöt méter magas, 850 wattos szerkezet: ez lesz az egyetlen kisebb teljesítményű, a többit száztíz méter magasra és két megawattosra tervezték. Az elkészült szélkerék próbaüzeme pénteken kezdődött s egy hónapig tart – mondta a polgármester.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kicserélik a távhővezetékeket

A napokban kezdték meg a magyaróvári belvárosban lévő távhő- és melegvíz-vezetékek cseréjét. Mild Miklós, a Joule Kft. ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta: a Magyar utcán folyó munkálatok a három éve megkezdett távhővezeték-rekonstrukciós program részei. Tovább olvasom