Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Fegyelmi eljárás a foglalkoztatóban

A Mosonmagyaróvári Szociális Foglalkoztató vezetője ellen fegyelmi eljárás indult, mivel a revizori vizsgálat hiányosságokat mutatott ki az intézményben.

A vizsgálóbiztos javaslata után a képviselő-testület dönt, fegyelmit ad-e a vezetőnek. Szentkuti Károly alpolgármester elmondta: munkaterv szerinti revizori célvizsgálatot végeztek nemrégiben a Mosonmagyaróvári Szociális Foglalkoztatóban. Mivel hiányosságokat tapasztaltak, ezért általános revizori ellenőrzésre került sor. Ennek végén a revizori csoport vezetője fegyelmi eljárást javasolt, mivel a foglalkoztatási, működtetési és munkaügyi szakszolgálat működésében hiányosságokat találtak. Az önkormányzat szociális bizottsága megtárgyalta az ügyet, s a polgármesternek egyhangúlag azt javasolta, hogy indítson fegyelmi eljárást a foglalkoztató vezetőjével szemben.

Stipkovits Pál ezt a testület elé terjesztette, amelynek többsége jóváhagyta az indítványt. Egy vizsgálóbiztost – közalkalmazotti vezetőt – jelöltek ki, aki nyolc napon belül átnézi a dokumentumokat, tárgyal az érintettekkel. Ezután lerak az önkormányzat asztalára egy anyagot, s javaslatot tesz a következő lépésre. „A testületnek kell majd döntenie: »ejti-e« az ügyet vagy fegyelmiben részesíti a vezetőt – ez utóbbinak több fokozata van" – mondta Szentkuti Károly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eldőlt kapu: nincs felelős

Szeptemberben a dunakiliti sportpályán kapufa dőlt egy tizennégy éves mosonmagyaróvári fiúra. A gyermeket életveszélyes koponyasérüléssel szállították a mentők kórházba. A rendőrség nem állapitott meg bűntetőjogi felelősséget konkrét személlyel kapcsolatban. Tovább olvasom