Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Fájdalmasan drága volt

Duray Miklós, a Magyar Koalíció Pártjának tiszteletbeli elnöke „Ne félj, csak higgy!" c. könyvét mutatta be.
Duray Miklós
Duray Miklós, a Magyar Koalíció Pártjának tiszteletbeli elnöke „Ne félj, csak higgy!" című könyvét Pogány Erzsébet, a Magyar Igazolvány Irodák igazgatója mutatta be a minap Mosonmagyaróváron. A szerző, Duray Miklós a Batthyány Akadémián hangsúlyozta: sok olyan dátum van a magyar történelemben, amelyet évfordulóján megülünk, de nem ünnepelünk, hanem megemlékezünk róla. December 5. kapcsán arra fogunk emlékezni, hogy rosszul vizsgáztunk.

– Nem a népszavazás eredménye marad meg az emlékezetünkben, hanem az ezt megelőző egy hónap, amelyben feje tetejére állította a jelenlegi Magyarország kormánya a nemzeti tudatot, botrányt kavarva a lelkünkben és a közgondolkodásban – hangsúlyozta Duray, majd hozzátette: a nemzet szenvedett vereséget. Egy év elteltével a seb fájdalma elmúlt. Úgy vélte, közösen kell vállalnunk e döntés felelősségét, de azoké a legnagyobb felelősség, akik kezdeményezték a népszavazást. Egy megroggyant identitású nemzetnek ugyanis nem lehet feltenni a nemzet ügyében megfogalmazott kérdéseket. De felelős a magyar parlament, az alkotmánybíróság és a politikusok is.

Egy év elmúltával úgy is tekinthetünk a népszavazásra, mint egy nagyon drága, de pontos képet adó közvélemény-kutatásra, hiszen az egyes települések eredményeit vizsgálva megrajzolható Magyarország identitástérképe. A nemmel szavazók nem nemzetárulók, hiszen zömük megtévesztett ember, akinek „kimosták az agyát" a rendszerváltozás előtt – vélekedett. Duray kérdésre válaszolva hangsúlyozta: vétek és felelőtlenség lenne megismételni a népszavazást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LIFE: „A politika kimaradt, emiatt sikeres

Az alsó–szigetközi vízpótlásra nyert brüsszeli támogatás idei önrészét fedezi a szakminisztérium.

Tovább olvasom