Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Ezren koccinthatnak a magyaróvári várban

Két kísérlettel írhatja be magát jövő hétvégén a Szigetköz Ízei, Vármegyei Borai Fesztivál a Guinness-rekordok könyvébe. Megtudhatjuk azt is, kié a vármegye hangja, illetve ki a legszebb e vidéken.

Jellegénél és méreténél fogva is a legnagyobb gasztronómiai fesztivál, melyre méltán lehet büszke a város – hangoztatta Nagy István polgármester a szeptember 13–15. között a magyaróvári várba megszervezett rendezvényről.

– Idén két rekordkísérlettel szeretnénk beírni a Szigetköz Ízei, Vármegyei Borai Fesztivál nevét a Guinness-rekordok könyvébe. Az egyiket mi találtuk ki: az eddig szervezett legnagyobb borbemutatóra és -kóstolóra legalább ötszáz jelentkezőt várunk jövő pénteken délután háromnegyed 5-re. A másik egy már meglévő rekord, melyet meg kívánunk dönteni: a „leghosszabb koccintás" rekordját Portugália tartja 886 résztvevővel. Bízunk benne, hogy a kísérlethez, a „leghosszabb koccintáshoz" délután háromnegyed 6-kor legalább ezren csatlakoznak majd – tudatta Csalló Gábor főszervező, aki elmondta, hogy mindkét kísérlethez a Nyakas Pincészetet nyerték meg partnerként.

Nagy Péter, Csalló Gábor és Nagy István (balról jobbra) sajtótájékoztatón beszélt a fesztiválról. A borkóstoló-rekordkísérlet illatos nedűit is bemutatták.
Nagy Péter, Csalló Gábor és Nagy István (balról jobbra) sajtótájékoztatón beszélt a fesztiválról. A borkóstoló-rekordkísérlet illatos nedűit is bemutatták.

A pincészet képviselője, Nagy Péter ismertette a tájékoztatón az első rekordkísérletnél kóstolható ötféle bort. A fesztivál honlapján (www.szigetkozfesztival.hu) és Facebook-oldalán szeptember 6-ig lehet regisztrálni a bemutatóval kapcsolatos rekordkísérletre.

A fesztivál három napja alatt egyébként legalább százféle borból és minőségi pálinkából válogathatnak a kilátogatók, illetve kézművesportékák is színesítik a kínálatot. Idén is meghirdették a Vármegye hangja, Vármegye szépe és Vármegye vitéze versenyeket. Zenei produkciók is szórakoztatják majd a fesztiválozókat, különféle stílusban, Charlie-tól Gájer Bálinton, Éliás Gyula Jr.-on, Galambos Dorinán keresztül a Cimbali Bandig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Passautól Bécsig két keréken

A Jánossomorjai Társaskör kerékpárosklubjának huszonnyolc tagja ötnapos kerékpártúrára indult… Tovább olvasom