Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Előzetesben a sorozatbetörők

Mosonmagyaróvár - Elfogta a rendőrség azt a két huszonéves fiatalembert, akik alig két hónap alatt összesen tizennégy alkalommal törtek be vendéglátóhelyekre Mosonmagyaróvár környékén. Az elkövetőket előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.
Március közepétől kezdtek elszaporodni a vendéglátóhely-betörések a Mosonmagyaróvár környéki településeken. Az akkor még ismeretlen elkövetők éjszakánként látogatták és fosztották ki az egységeket. Az esetek többségében készpénzt, dohányárut, italokat vittek el, sőt, még a játékgépek pénzkazettáit is felfeszítették. A betörők többször jártak Máriakálnokon, Károlyházán, Jánossomorján, Lébényben, valamint egy-egy alkalommal Kimlén, Hegyeshalomban és Héderváron. Előfordult olyan eset is, amikor egyazon kocsmát néhány nap különbséggel kétszer is meglátogattak. A betörések helyszínein rögzített nyomok már az elején arra utaltak, hogy ugyanazok az elkövetők jártak mindenhol – tudtuk meg Csokán Csaba alezredestől. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője a Kisalföldnek elmondta: a nyomozás során aztán egyértelművé vált, hogy egyazon elkövetői körről van szó. Két bűncselekmény helyszínén is a szemtanúk egyező személyleírást adtak.

Időközben több elkövető is a rendőrség látókörébe került, akik közül egyikre ráillett a személyleírás.

A rendőrök elfogták a mosonmagyaróvári fiatalembert, akinek a lakásán tartott házkutatás során számos, a betörésekhez használt eszközt találtak. Rövid időn belül eljutottak a nyomozók a férfi bűntársához is. A házkutatások során előkerült többek között az a cipő is, aminek a talplenyomatát a bűncselekmények helyszínein rögzítették. A 28 éves B. Cs.-t és a 27 éves Ny. I.-t a rendőrök őrizetbe vették, majd indítványozták előzetes letartóztatásukat, amit a bíróság a minap el is rendelt. A két fiatalember – akiknek egyébként korábban már volt dolguk a rendőrséggel különböző bűncselekmények miatt – kihallgatásuk során a betörések egy részét elismerték. Ellenük betöréses lopás gyanújával folyik a nyomozás. Jelen állás szerint összesen tizennégy bűncselekmény írható a gyanúsítottak számlájára, a betörésekkel összességében mintegy 3 millió forintos kárt okoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Birkapörkölt-fesztivál harmadszorra

A nem mindennapi időjárási viszonyok ellenére sikerrel vették az akadályokat a III. Újrónafői… Tovább olvasom