Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Életmentést oktattak a sportcsarnokban

Összegyűlt a szükséges pénz így meg is vásárolták a defibrillátort a jánossomorjai sportcsarnokba. A mosonmagyaróvári Szent Kristóf Mentőalapítvány munkatársai a minap segítettek a helyieknek az életmentő műszer használatának elsajátításában.
A jánossomorjai sportcsarnokban közelmúltban történt tragédia után – egy sportember rosszul lett és meghalt – a Tántorok focicsapat kezdeményezésére gyűjtés indult egy defibrillátor beszerzéséhez.

A felhívásra rövid idő alatt széleskörű adakozás indult és mára összegyűlt a szükséges félmillió forint az életmentő eszközre, amit meg is vásároltak.

A Szent Kristóf Mentőalapítvány munkatársai segítettek a jánossomorjaiaknak a defibrillátor használatának elsajátításában.
A Szent Kristóf Mentőalapítvány munkatársai segítettek a jánossomorjaiaknak a defibrillátor használatának elsajátításában.

Már a gyűjtés megindításakor felvették a kapcsolatot a jánossomorjaiakkal a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány munkatársai és felajánlották a segítséget, hogy ingyenesen vállalják az életmentő elméleti és gyakorlati oktatást az érdeklődőknek.

Erre a minap került sor a helyi sportcsarnokban, ahol az alapítvány szakemberei az eszméletlen beteg ellátása és az alapszintű újraélesztés mellett az új készülék használatát is megtanították. Várják továbbra is mindazok jelentkezését, akik a következő oktatáson szeretnék az újraélesztés elméleti és gyakorlati alapjait elsajátítani.

Az alapítványról és az oktatásokról további információ a www.szentkristofalapitvany.hu internetes oldalon, illetve az info@szentkristofalapitvany.hu e-mail címen, vagy telefonon a 20/279-8987-es és 20/929-9500-ás számokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Embercsempészek buktak le

Egy szerb rendszámú mikrobuszt állítottak meg a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság határrendészeti… Tovább olvasom