Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Egységre van szükség

Az önkormányzati választásokon csak egy egységes, jól szervezett és egyetértő jobboldali szövetségnek van esélye a győzelemre – hangzott el a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület hétfői sajtótájékoztatóján.
Az őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatos állásfoglalását hozta nyilvánosságra a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület (MPKE) tegnapi sajtótájékoztatóján. Stipkovits Gábor szóvivő elmondta: értetlenkedve és megdöbbenve állnak a mosonmagyaróvári jobboldali pártok elhúzódó politikai egyeztetésének fejleményei előtt. A helyi jobboldalnak – és vele a városnak is – elsődlegesen olyan jól átgondolt programra van szüksége, ami kivezeti Mosonmagyar-

óvárt a jelenlegi „ arra megyek, amerre lehet " állapotból és az ebből következő költségvetési-gazdálkodási válságból. Az egyesület álláspontja szerint, amelyet Tánczos Lóránt alelnök és Takács István tiszteletbeli elnök is tolmácsolt tegnap, az első a programalkotás és csak azután érdemes személyekben gondolkodni.

Félretenni a sértődéseket

Az önkormányzati választásokon csak egy egységes, jól szervezett és a város eljövendő politikai irányításában és programjában egyetértő és felelősen cselekedni kész jobboldali szövetségnek van esélye a győzelemre. E cél érdekében a most folyó egyeztető tárgyalások fideszes, MDF-es és kereszténydemokrata résztvevőinek félre kell tenniük személyes sértődéseiket és érdekeiket. Az országgyűlési választások megmutatták az összefogás erejét, ám azt is, hogy ez még így is kevés lehet. Fontos, hogy a pártok mellett Orbán Viktor felhívásának megfelelően a jobboldali civil szervezetekben is tovább kell politizálni.
– Az MPKE, mely most is négy önkormányzati képviselőt tud a soraiban, felajánlja segítségét az őszi választásokra megalakuló polgári összefogás erői számára. Minden jelöltet közösen kell kiválasztani és a legalkalmasabbat jelöltséggel megbízni. Mindenkinek tudnia kell, hogy választást nyerni is nagyon nehéz, ám várost irányítani még nehezebb lesz. Aki ezt a felelősséget nem érti és nem érzi, az álljon félre – hangsúlyozta Stipkovits Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakásdömping

Igen erős a kereslet az újonnan épülő társasházak iránt Mosonmagyaróváron. Egyszerre 419 lakás épül… Tovább olvasom