Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Egyeztetnének a Volánnal a tömegközlekedésről

Az új autóbusz-végállomásról, a Flexum-részvények eladásáról, illetve a Bartók-iskola bezárásáról szóltak többek közt a Magyar Demokrata Fórum (MDF) mosonmagyaróvári szervezetének tagjai tegnapi évértékelő sajtótájékoztatójukon.
Szabó Miklós Végállomás: Drágább menetjegyek, alacsonyabb szolgáltatási színvonal.
– Az elvi irányultság hiánya jellemezte a városvezetést az elmúlt esztendőben – mondta el Sólyom Tibor városi MDF-elnök tegnap Mosonmagyaróváron. Elmondta: az abszolút többségben lévő várost kormányzó erőktől szociáldemokrata szellemiségű irányítást vártak, ám ehelyett sok volt a tétovaság, a döntések a helyi nagytőke érdekében történtek. A polgármester elképzelései gyakran nem egyeztek a szocialista frakció véleményével, ám ilyenkor a Mosonmagyaróvári Vállalkozók Egyesülete segítette ki szavazataival Stipkovits Pált. Az ígért kormányzati hátszél is elmaradt, a polgármester többirányú elfoglaltsága pedig hátrányos volt a város számára.

Szabó Miklós megyei pártelnök, helyi képviselő szerint az „erőből politizálás" jellemezte az önkormányzat munkáját.

Az ellenzék szinte egyetlen javaslatát sem vették figyelembe a döntések
meghozatalakor és az előre kidolgozott határozati javaslatokat többnyire
változtatás nélkül fogadták el.

A képviselő beszélt továbbá a nemrégiben átadott új Volán-végállomásról is, ami szerinte valójában pályaudvar, holott ezt továbbra is a Hild téren jelöli ki az általános rendezési terv. A létesítmény áthelyezése érzékenyen érintette a város és a környék lakóit, s alig néhány hetes működése óta számos probléma merült már fel.

A MDF napokban tartott lakossági fórumán többen felhívták a szervezet képviselőinek figyelmét a tömegközlekedés visszásságaira. Többen panaszkodtak, hogy a korábbihoz képest jelentősen megnőtt a buszok menetideje, sokszor akár háromszor is át kell szállniuk az utasoknak, hogy eljussanak a vasútállomásra. A képviselő úgy véli, a menetjegyek árának emelkedésével csökkent a szolgáltatás színvonala.

A Volán és az önkormányzat közt köttetett hosszú távú szerződés értelmében a változtatás előtt egyeztetést kellett volna összehívniuk az érintetteknek. Szabó Miklós szerint ez elmaradt és csupán a polgármester, a Volán és a hipermarket beruházója közt született egyezség. A menetrend ésszerűsítése érdekében az MDF egyeztetésbe kezd a Volánnal január végén.

A szervezet Engels utcai irodájába várja a lakók észrevételeit, problémáit a tömegközlekedéssel kapcsolatban.
A Bartók-iskola ügye kapcsán a képviselő elmondta: úgy tudja, hogy az Éltes-iskola helyén egy mosonmagyaróvári gazdasági társaság akar idősek otthonát létesíteni, vélhetően még az idei évben. A városatya mint mondta, bízik abban, hogy nem üzleti érdekek miatt volt szükség ilyen gyors döntéshozatalra.

Németh Sándor képviselő a Flexum rt. és a város kapcsolatáról beszélt. A képviselő a város „családi ezüstjének" nevezte a társaság többségi részvényeit, aminek eladásával a termálfürdőtől, a 7,5 hektáros egykori kertészettől – a területén lévő működő és bejegyzett termálkúttal –, a Szent László téri irodaháztól és az Erzsébet téri üzletháztól vált meg az önkormányzat. A képviselő szerint a városvezetés különböző jogcímeken a 603 milliós vételár mintegy tíz százalékát visszacsorgatta már a társaságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötezerrel nőtt az ellátottak száma

Három településsel, Mecsérrel, Lébénnyel és Mosonszentmiklóssal bővült a községek orvosi ügyeletének… Tovább olvasom