Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Egy évig maradnak a katonák a határnál

Ausztria - A jövő év végéig marad a hadsereg határőrizeti segédszolgálata az egykori schengeni határtérségben – erről döntött szerdán az osztrák kormány.

Portálunkon a közelmúltban számoltunk be arról, hogy a határ menti települések romló bűnügyi statisztikái miatt egyre többen szorgalmazzák a katonák szolgálatának meghosszabbítását Alsó-Ausztria és Burgenland tartományok határtérségeiben. A hadsereg a schengeni övezet kibővítése óta itt lát el kiegészítő feladatokat a rendőrséggel együttműködve. Egy felmérése szerint a tartományban élők 76 százaléka úgy érzi, a térségben állomásozó katonák növelik a biztonságérzetüket.

Ezt támasztotta alá portálunk által megkérdezett burgenlandiak véleménye is. Maria Fekter osztrák belügyminiszter már hetekkel ezelőtt bejelentette, készek meghosszabbítani a jövő évre a hadsereg határőrizeti járőrszolgálatát. Az osztrák kormány tegnap hozta meg az erről szóló határozatot. Ezt a lépést a lakosság biztonságérzetével indokolták. A létszámkeretet ezerötszáz főben határozták meg, a tényleges létszám 700–800 lesz, ahogy eddig is. A hadsereg segédszolgálatának sikerét mutatja, hogy tavaly óta 1800 esetet jelentettek a katonák a rendőrségnek. Több osztrák – főként ellenzéki – szervezet viszont aggályait fejezte ki a hadsereg rendőri feladatokra történő bevetése kapcsán. Szerintük a segédszolgálatra költött évi 12 millió euróból inkább több rendőrt kellene Burgenlandban szolgálatba állítani, hiszen a katonák amúgy sem tehetnek többet, mint hogy értesítik a hatóságot.

Olvasóink írták

 • 4. sicc 2009. december 12. 00:30
  „Ők is 40 évig őrizték és még fogják is szerintem, mivel ausztria semleges ország. Ők nem bíznak meg másokban (NATO), nem szolgátatják ki magukat, mint mi.”
 • 3. Diákcsemege 2009. december 11. 15:09
  „Azért ők okosabban, mert tudják, hogy tápos és zsíros ....(fenekű) fiatal férfiakkal nem lehet normálisan működtetni egy gazdaságot! És nálunk ..... tudja ezt valak...?”
 • 2. jánosi 2009. december 10. 21:44
  „Mi az az egy év ? Mi negyven évig őriztük ...............”
 • 1. invektus 2009. december 10. 10:25
  „JÉ”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Inflációs emelkedés lesz csak a díjakban

Összességében csupán az infláció mértékével nőnek a közüzemi díjak a jövő évtől Mosonmagyaróváron. Tovább olvasom