Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Darnózselin a Fő utcán lőtték le fényes nappal Kajlát - fotók

Brutális módon, egy lövéssel végezték ki Kajlát, a három és fél éves beagle-t Darnózselin, a falu központjában.
A család nem érti, ki és miért lőtt kedvencükre. A rendőrség nyomoz az ügyben.

„Délelőtt hívták a családot telefonon, hogy Kajla, a beagle kutyusunk valószínűleg lövést kaphatott. A Fő út és az Arany János utca kereszteződésében, az ott lévő vendéglátó-ipari egység közvetlen közelében vonszolja magát a Fő út felé és félő, hogy elüthetik" – kezdi a megrázó történetet Bene Zoltán. A férfi mint mondja: a család kedvence ugyan gyakran kiszökött és kóborolt az utcán, ám soha senkit sem bántott. Nagyon barátságos volt, a faluban szinte mindenki ismerte és sokan szerették. A család nem érti, miért tették ezt kedvencükkel.

– A hívást követően a család egyik tagja azonnal oda
sietett. Bízva abban, hogy lehet segíteni rajta, a körzeti állatorvoshoz szállították. Sajnos azonban, mire az orvoshoz értek, az állat kimúlt. Mivel a helyszínen kérdezősködésre a történtekkel kapcsolatban senkitől nem sikerült kielégítő választ kapni, így az esetet jelentettük a rendőrségen. A kiérkező járőr a bűnügyi osztály segítségét kérte, akik az állat boncolását tanácsolták. A boncolás során kiderült, hogy a mellkasi üregbe a bordák közt behatoló lövedék lett az állat veszte. Az behatoló lövedék nyomán sérültek a tüdőszövetek, a mellkasi üregbe beáramló nagy mennyiségű vér fokozatosan megfojtotta a kutyát, ettől hosszan szenvedett, majd kínok között megfulladt.

A lövedék áthatolt az egész mellkason – mutatja dr. Novák Péter a röntgenfelvételen.
A lövedék áthatolt az egész mellkason – mutatja dr. Novák Péter a röntgenfelvételen.


– A lövedéket boncolással nem sikerült megtalálni, ezért a kutyát meg kellett röntgenezni. Miközben a család által szeretett állat darabkáit pakoltuk a zsákba, minden alvadt vércsomót átgyúrkodva kerestem a lövedéket, az jutott eszembe, vajon aki lakott területen, fényes nappal képes fegyverrel más kedvencét szándékosan agyonlőni, az szeretheti-e az állatokat egyáltalán. Számol-e azzal, hogy mennyi fájdalmat okoz egy egész családnak, nem beszélve az állatról. A család szívéből elvettek egy darabot egy olyan állat életének kioltásával, amely soha nem ártott senkinek és kóborlásai során legfeljebb az utcán levő előkertekben hagyott szagmintát más kutyák számára – mondja megtörten Bene Zoltán.

A férfi hozzátette: több mint másfél évtizedes természetfotós múlttal számára az állatok szeretete alapkövetelmény. „Minden állatban megvan, amit csodálni, becsülni, tisztelni lehet. Nem szabadna megtörténnie, hogy emberi kéz ezt kioltsa bennük, hiszen rengeteget tanulhatunk tőlük. Ahogy Kajla, a csodált állat a boncolás során semmivé vált a szemem láttára, csak arra gondoltam, hogy mi lehet ennek az értelme" – mondta Bene Zoltán.

A röntgenezésnél az első felvételen azonnal látszott a lövedék, amit feltehetően légpuskából lőttek ki.
A röntgenezésnél az első felvételen azonnal látszott a lövedék, amit feltehetően légpuskából lőttek ki.


A mosonmagyaróvári kisállatkórházban a röntgenezésnél az első felvételen azonnal látszott a lövedék, amit feltehetően légpuskából lőttek ki. Dr. Novák Péter lapunknak elmondta: a lövedék áthatolt a teljes mellkason és az ellenoldali végtag izomzatában állt meg.
Az utóbbi időben egyre kevesebb az ilyen eset, vélhetően a törvényi szigorításnak köszönhetően.

Kajla, ahogy a család emlékeiben megmarad.
Kajla, ahogy a család emlékeiben megmarad.


Az állatorvos szerint a kutyát felülről és viszonylag közelről érhette a lövés. Dr. Novák Péter hozzátette: sajnos nem egyedüli ez az eset, többször fordult már elő, hogy lőtt sérüléssel hoztak a rendelőbe kutyát vagy macskát. Az utóbbi időben azonban egyre kevesebb az ilyen eset, vélhetően a törvényi szigorításnak köszönhetően. Gyakran találkoznak viszont röntgenezéskor mellékleletként régebbi lőtt sérülésekkel.
A Mosonmagyaróvári Rend– őrkapitányság állatkínzás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást az ügyben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciustól visszamenőleg jár a bérpótlék

2008 óta változatlan a közalkalmazotti bértábla, mely alapján a szociális területen tevékenykedők… Tovább olvasom