Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Cserediákoknak keresnek fogadócsaládot

A Youth for Understanding Hungary diákcsere szervezet magyarországi programjának keretein belül idén augusztusban is 20-25 középiskolás diák érkezik Magyarországra,köztük Mosonmagyaróvárra is.
A Youth for Understanding Hungary (Fiatalok a Megértésért Magyarországi Egyesülete) non-profit diákcsere-szervezet magyarországi programján
2012-13-ban több mint húsz külföldi cserediák vesz részt. A csereév célja a magyar nyelv és kultúra népszerűsítése és ezáltal a kulturális különbözőségek tiszteletének ösztönzése.

Kíváncsiak Magyarországra
Minden évben, így az idén augusztusban is 20-25 középiskolás diák érkezik Magyarországra a világ minden tájáról egy tanévre a hazánkban 1989 óta működő Youth For Understanding (YFU) diákcsere szervezettel, hogy megismerjék országunkat, ahogy ebben a tanévben a Mosonmagyaróváron lakó thaiföldi Yim is teszi.

A diákokat érdekli a kultúránk, a mindennapjaink, és szeretnék megtanulni a nyelvünket, ami Stina észt cserediák szerint "király és nagyon szép." A külföldi diákok egy tanévet töltenek Magyarországon és önkéntes magyar családoknál laknak, valamint egy helyi középiskolában tanulnak. "Magyarország a második otthonom! A magyarok nagyon kedvesek voltak hozzám, befogadtak a családjukba" - foglalta össze élményeit Lindsey, dél-afrikai cserediák.

A csereévből mindenki tanul
A világszerte 1951 óta működő non-profit egyesület célkitűzése, hogy fogadócsaládoknál eltöltött programokon keresztül ösztönözze más
nemzetek megismerését, a kulturális különbözoségek tiszteletét, valamint elősegítse a résztvevők személyiségének fejlődését.

Nagy Enikő, Ariam német diák fogadóanyukája szerint a csereév egy felejthetetlen élmény: "szavakkal nem kifejezhető öröm, hogy az év végén egy olyan fiatal hagyja el országunkat, akinek a szíve tele lesz
szeretettel irántunk, beszéli őseink nyelvét és visszavágyik majd a magyarok közzé."

Diákfogadás
A YFU Hungary az augusztusban érkező több mint húsz cserediák számára önkéntes fogadócsaládokat keres, akik szívesen megosztják otthonukat egy külföldi középiskolással, és számára a magyarországi beilleszkedés lelki támogatása mellett napi háromszori étkezést és szállást is biztosítanak.

A programról bővebb információt a szervezet weblapján találhat.

Olvasóink írták

  • 2. RickCartman 2012. március 22. 22:54
    „nem úgy néz ki”
  • 1. demeter 2012. március 22. 15:15
    „ez már egy kész cikk, tessék mondani?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Julianus Útikönyvek: Lébény

Az 1995-ben indult Julianus Útikönyvek sorozat újabb kiadványa Lébény múltjába és jelenébe enged… Tovább olvasom