Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Csatornabélelés bosszankodó autósokkal

Mosonmagyaróvár - Béléses technológiával erősítik meg a Mosonyi utca alatt húzódó csatornarendszert, mivel a megnövekedett terhelés miatt félő, hogy beszakad. Az autósoknak jövő hét végéig kell számítaniuk „akadályokra" ezen a szakaszon.


Múlt hét eleje óta egyre több „útakadállyal" találkozhatnak az autósok a Mosonyi utcán. A szakemberek az út alatt húzódó csatornarendszert javítják, ehhez azonban szinte az összes csatornafedő körül felbontották az utat. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a munkák megkezdésével egy időben zárták le a halászi hidat és noha a forgalmat hivatalosan a Petőfi, illetve a Magtár utcákra terelik, mégis sokan választják ezt az útirányt. Emiatt – főként délutánonként – gyakorta alakul itt ki torlódás a Mosonyi utcán. A szakemberek szerint viszont nem lehetett tovább várni a felújítással, hiszen a csatorna állapota rendkívül rossz, helyenként félő volt, hogy beszakad.

Mosonyi utca: Az út alatt húzódó csatorna nem bírná sokáig a terhelést, az autósok az „akadályokkal
Mosonyi utca: Az út alatt húzódó csatorna nem bírná sokáig a terhelést, az autósok az „akadályokkal" vannak ugyanígy.


Az önkormányzat tárgyal a Közút kht.-val annak érdekében, hogy a társaság vegye át a Mosonyi utca Szent István király út és Aranyossziget utca közötti szakaszának fenntartását és egyben nyilvánítsák országos közúttá ezt a részt. Ennek azonban feltétele, hogy az út alatt húzódó csatornarendszert a város felújítsa – tudtuk meg Szabó Miklós polgármestertől. A halászi Mosoni-Duna-híd újjáépítése miatt a városon keresztül vezetik el a Szigetköz felől érkező forgalom jelentős hányadát. A kijelölt útvonal egy részén, a Mosonyi utcán az Aqua kft. üzemeltetésében lévő beton szennyvízcsatorna olyan mértékben korrodálódott, hogy a megnövekedett forgalomból adódó terhelést huzamosabb ideig nem fogja kibírni, a leszakadásával kell számolni.
A szakemberek a csatorna feltárás nélküli, csőbéléses technológiával történő felújítását javasolták. Így az útburkolat felbontása nélkül, az aknanyílásokon keresztül helyezik a speciális bélést a csatornába. A kivitelezők a múlt hét elején kezdték a munkálatokat és még hétvégén is dolgoznak, hogy mielőbb elkészüljenek. A tervek szerint jövő hét végére végeznek.

A polgármester elmondta: az önkormányzat eredetileg nem tervezte a Mosonyi utcai munkálatokat az idei csatornafelújítási programban, ám a megnövekedett forgalom okozta terhelés miatt feltétlenül szükség volt erre. A felújítás teljes nettó költsége 29,5 millió forint. A munkálatokat az Aqua kft. költségvetéséből finanszírozzák.

Olvasóink írták

 • 4. Oriza_Triznyák 2009. március 28. 19:16
  „Nem azzal van gond, hogy megjavítják a csatornát. Persze erre szükség van és örülünk neki. De miért nem lehetett ezt addig megcsinálni, amíg nem zárták le a halászi hidat? Régóta tudta mindenki, hogy lezárják a hidat és a forgalom a Mosonyi úton fog menni. Egy hónappal ezelőtt még nem okozott volna ekkora fennakadást.”
 • 3. Jani_Móvar 2009. március 28. 18:45
  „Én itt lakom a Mosonyin, pont rálátok a munkafolyamatra. Nincs ezen mit bosszankodni. Körültekintőbbnek kell lenni.. :)
  Bár van egy kettő mazsola aki nincs tisztában a Kresszel!”
 • 2. pon-pon 2009. március 28. 12:15
  „El lehet kerülni, nem kell arra kocsikázni.”
 • 1. Imcsi 2009. március 27. 19:21
  „Ezen nem bosszankodni kell, hanem el kell viselni, örülni kell a korszerűsítésnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió euró: épül a ranch, jöhetnek a lovak

Lipót - Egymillió euróból közel tíz hektáron ötven amerikai westernlovat, úgynevezett Quarter Horse… Tovább olvasom