Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Csak ha kifizetik a teljes tartozást

A napokban kikapcsolták a villanyt annál a hédervári családnál, mely háromszázezer forintos tartozást halmozott fel. Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője tájékoztatása szerint csak a teljes hátralék befizetése után tudják visszakapcsolni az áramot.
Egyéves villanyszámlával, háromszázezer forinttal tartozik az E.ON-nak az a hédervári édesanya, aki rákos betegként három gyerekét egyedül neveli. Részletfizetéssel szerette volna törleszteni tartozását.

Hétfőn kikapcsolták az áramot náluk, így az asszony elmondása szerint nemhogy világítani, de még fűteni sem tudnak. Az asszony úgy tudta, hogy védett fogyasztók. Az áramszolgáltató munkatársa arról tájékoztatta, hogy tavaly szeptember 15-én jártak a családnál a kártyás villanyórát felszerelni és ő ezt megtagadta. Olvasónk cáfolja, hogy arról nyilatkozott, hogy nem kéri az előfizetős mérőt.

Segítségért fordult a Kisalföldhöz: – Az áramszolgáltató azt ígérte, hogy 15 napon belül felülbírálják az esetet. De addig mi lesz velünk? – kérdezte az édesanya, aki fiaival havi százezer forintból gazdálkodik.

– A védendő fogyasztói státus nem jelenti azt, hogy nem kell az elfogyasztott energiáért fizetni. A védendő fogyasztókat „csak" bizonyos előjogok illetik meg, mint például az előre fizetős mérőóra, vagy a kikapcsolást megelőző hosszabb türelmi idő (60 nap helyett 90 nap), illetve a hosszabb részletfizetési intervallum – tudtuk meg Egyházi Nikolettától, az E.ON Hungária Zrt. szóvivőjétől.

Az áramszolgáltató sajtóreferense a konkrét panasszal kapcsolatosan kifejtette: – Ügyfelünk valóban védett fogyasztó, így természetesen ennek megfelelően – miután több százezer forintos hátralékot halmozott fel – a kikapcsolás helyett az előre fizetős mérőóra felszerelését ajánlottuk fel számára. Ezt, a védendő fogyasztók számára díjmentes előre fizetős mérőórát 2011. szeptember 15-én munkatársaink megpróbálták felszerelni, de ügyfelünk ezt visszautasította. Így a szabályozás értelmében a szolgáltatást felfüggesztettük. A visszakapcsolásra abban az esetben van lehetőség, ha ügyfelünk a teljes hátralékát rendezi – tette hozzá Egyházi Nikoletta.

Olvasóink írták

 • 8. mosonmegye 2012. március 12. 09:28
  „Nem őneki volt gyűjtés tavaly? Azt a pénzt ezek szerint nem fizette be a közüzemi tartozásaira? Más,igaz, hogy három gyermeke van, van egy kiskorú, a másik kettő már felnőtt korú!”
 • 7. Beex 2012. március 07. 08:53
  „3. marlwulf 2012.03.06. 12:24

  Nekünk is rézcsővel szerelték és láss csodát, elmegy gravitációval is..

  Egyébként szerinted mennyit fogyaszt egy keringető? :)”
 • 6. ISU 2012. március 06. 23:59
  „Megértem nehéz helyzetét, azt viszont nem tartom valószínűnek, hogy ki tudja fizetni.Ráadásul még a visszakapcsolás költsége is hozzáadódik, ami szintén nem kis összeg.
  Nem valószínű, hogy az Önkormányzat meg tudaja oldani a helyzetüket, mivel magas ősszegről van szó, ennek ellenére próbáljon segítséget kérni.
  A másik megoldás ha a falu lakossága összefog és megsegítik talán elérthető és felszerelhető a kártyás villanyóra és spórolással el tudják majd érni, hogy nem lesz tartozásuk, mivel mindig csak annyit fogyaszthat amit befizet.
  Maga a halálos betegség és a három gyermek egyedüli nevelése elég indok a segítségre, azt azonban a hozzáállásával, magatartása tanusításával ki kell érdemelni.”
 • 5. pancser 2012. március 06. 22:28
  „3-hoz! Fogalmam sincsen milyen fűtésük van, de nekem sincsen ekkora villanyszámlám, pedig viszonylag nagy háztartást viszünk! Aki bajban van, minimum a spórolás és nem zavarom el a kártyás embert!”
 • 4. Griffin 2012. március 06. 13:12
  „nincs ingyen ebéd
  megoldást kínált a szolgáltató, nem éltek vele
  csak hatásvadászat a beteg gyerekre hivatkozni
  1.igazad van, 25 000,-Ft/hó számlánál kicsit gondolkodni lehetne, főleg, ha nehéz helyzetben vagyok, hogyan lehetne ezután jobban spórolni (mi is négyen vagyunk, és feleannyit sem fogyasztunk egy hónapban..)
  2.is egyetértek, sokak fejében nincs rend - és mi fizetünk helyettük, így, vagy úgy, ez több, mint bosszantó”
 • 3. marlwulf 2012. március 06. 12:24
  „Kedves Pancser!

  Mostanában rézcsővel szerelik a központit, ahol a gravitáció kevés. Szerinted a keringetőszivattyút kézzel fogják tekerni?”
 • 2. pancser 2012. március 06. 09:29
  „Elképesztő ennek a családnak a hozzáállása. Fűteni lehet villany nélkül is , de azt hiszem félreértették a védett fogyasztó fogalmát..”
 • 1. 01010 2012. március 05. 13:13
  „"Egyéves villanyszámlával, háromszázezer forinttal tartozik az E.ON-nak"
  25 000 ft /hó
  Hát itt lehetne sporólni....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jó iskola ismérve

– Négy év aktív politizálás, a közéleti szerep lezárásával emelt fővel tekintek vissza… Tovább olvasom