Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Burkolatjavítás volt, kátyúzás lesz

„Örömmel tapasztalták a Halászi és Dunasziget között közlekedők a közútkezelő munkáját. Egy-egy szakaszon teljes szélességben új burkolatot kapott az út. Az örömbe azonban üröm is vegyül. Azokon a szakaszokon, ahol semmi sem történt, több mint negyven kátyú található. Közöttük húsz-harminc centiméter mélységűek, szinte mindegyik balesetveszélyes. A napokban a szembejövő forgalom miatt az útszéli kátyút nem tudta kikerülni a gépkocsivezető és durrdefekt lett
a következmény. Szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. Még veszélyt jelző tábla sincs kihelyezve!" – írta szerkesztőségünknek egy olvasónk.

Sümegi Péter, a Magyar Közút Nzrt. megyei igazgatója elmondta: – A Halászi–Dunasziget közötti úton mintegy 10 kilométeren idén már többször végeztünk burkolatjavítást. Mosonmagyaróvári üzemmérnökségünk az említett útszakaszon 13 tonna hidegkátyúzó keveréket használt fel. Idén májusban a megyei I. ütemű nagy felületű burkolatjavítás közbeszerzési eljárásának keretein belül további közel 12.500 négyzetméteren történt beavatkozás.

– Útellenőri szolgálatunk az előírtak szerint ellenőrzi a Halászi–Dunasziget közötti útszakaszt. A jelenlegi úthibák jelzése érdekében a pünkösdi hétvége utáni útellenőrzésünk alkalmával tapasztaltuk, hogy a korábban kihelyezett, „veszélyt jelző" tábláink jelenleg is érvényesek és kint vannak a Halászi határától a Dunasziget külterületi határáig húzódó mintegy 5 kilométeres úthosszon – hangsúlyozta Sümegi Péter.

A megyei igazgató elismerte, hogy a nagy felületi javítási és kátyúzási munkák nem egyenértékűek a teljes útfelújítással, pedig ezekre nagy szükség lenne. A Halászi–Dunasziget összekötő úton a legrosszabb teherbírású szakaszok pályaszerkezet-cseréjét is megoldották. Így is maradtak repedezett és burkolathibás részek, amelyek kátyúzása a következő időszak feladata lesz.

Olvasóink írták

  • 1. benidor 2011. június 21. 18:49
    „A helyzet tarthatatlan. Némely darabon csodás, máshol pedig életveszélyes közlekedni. Most, mikor már lehet fürödni a zátonyi Duna-ágban, kerékpárosok tucatjai kerékpároznak ki Doborgazig akár Mosonmagyaróvárról is. Kerülgetik a szörnyű nagy lyukakat, melyek az út szélén is garmadával tátonganak, közben ki vannak téve a kátyúk körül szlalomozó gépjárművek sokaságának. Gondolom, hogy máshol is pocsékak az utak, de nem lehetett volna befejezni rendesen az útjavítást?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elütötte a kerékpárost Mosonmagyaróváron

Vélhetően figyelmetlenségből nem vette észre az előtte haladó kerékpárost, ezért ütközött neki… Tovább olvasom