Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Békés légkör, jó szakmai munkával

A mosonmagyaróvári piarista iskola igazgatója júliustól már nem Farkas István atya. Információink szerint tartományfőnöki belső vizsgálat után javasolták a vezetőcserét. Az atya utóda Sárközi Sándor lett, aki elsődleges feladatként a tantestületen belüli békés légkör kialakítását és jó szakmai munkát szeretne elérni.
Sárközi Sándor
Az ötvenegy éves Sárközi Sándor, az intézmény új vezetője július elseje óta tölti be ezt a tisztséget. A szerzetest határozatlan időre nevezték ki az iskola igazgatójának.

– Gratulálhatok kinevezéséhez?
– Az igazgatói pozíció egyrészt megtiszteltetés, másrészt rengeteg munkával jár. Szerzetes vagyok, anyagilag nem érint eme tisztség, ám hatalmas feladatot jelent.

– Farkas István atyát váltja, aki két évig töltötte be ezt a pozíciót.
– Harminc éve ismerjük egymást még a papi szemináriumból. Rendtársam 2002-ben az Oktatási Minisztérium osztályvezetőjeként „szorító helyzetben" vállalta a Lajta-parti intézményünk igazgatását, s e munka mellett továbbra is szerepet vállalt a minisztériumban. Áldozatkész volt, elvállalta az intézmény vezetését, s rengeteget dolgozott. Az én nevem már két éve is szóba került az igazgatóválasztás kapcsán, ám még csak egy éve voltam Óváron, s akkor nem vállaltam a feladatot.

– Ki kezdeményezte most a váltást?
– A tartományfőnökkel hármasban heteken keresztül egyeztettünk a kérdésről. Felkértek, hogy elvállalnám-e a feladatot, s én igent mondtam. Határozatlan időre neveztek ki.

– Igaz az a korábban felröppent hír, miszerint egy tartományfőnöki belső ellenőrzést követően váltották le Farkas Istvánt?
– Az tény, hogy a tartományfőnök kezdeményezte a váltást. Úgy gondolom, hogy azt a túlfeszített tempót, melyet elődöm vállalt, nem lehetett sokáig bírni.

– Az intézményben marad a volt igazgató?
– Természetesen. Továbbra is tanít az iskolában, s a minisztériumban is folytatja munkáját.

– Mik az elképzelései az intézmény jövőjét illetően?
– A legfontosabb, hogy szeretnék békés légkört kiépíteni a tantestületen belül. Emellett bővíteni a tanárok szakmai lehetőségeit, többek között fizika szaktanteremmel és nyáron egy sportudvar kiépítésével. Az alsós osztálytermeket ikertermekké alakítjuk: az egyikben folyik majd az oktatás, a másikban szabadidős foglalkozásokat tartunk. Szeretnénk a szülői munkaközösséget még jobban bevonni az iskola életébe.

- Eddig három helyettese volt az igazgatónak. Maradnak ők is a posztjukon?
– Nem. Egyedül Fitus Tibor látja el ezt a tisztséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél hónapig tarthat a szezon

– Szigetközben júliusig a tavalyihoz képest a felére esett vissza az idegenforgalom –… Tovább olvasom