Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Bécsi operaénekesek a mecséri adventen

Temes Zsolt és Krzyszkowski Jacek, a Bécsi Operaház állandó tagjainak műsorával hangolódott az ünnepekre a hétvégén a mecséri templomban összegyűlt közönség.
Régi kapcsolat eredménye, hogy évről évre visszajáró vendégek Mecsérre a Bécsi Operaház tagjai, akikkel adventi hangversenyen hangolódhat a zeneszerető közönség az ünnepekre. Nem volt ez másként most hétvégén sem. Temes Zsolt operaénekest ezúttal Krzyszkowski Jacek kísérte el a szigetközi kistelepülésre.

A mecséri templom felújítása is elkezdődött, a munkálatok befejeztére további pályázatra számít a település.

– A kultúra művelése régi hagyomány településünkön, ezt ápolni kötelességünknek érezzük. A zenei élményre vevő közönség számára igyekszünk nagy neveket elcsalogatni Mecsérre. A Bécsi Operaház tagjai hosszú évek óta tesznek eleget meghívásunknak – hangsúlyozta Csaplár Zoltán mecséri polgármester.

Temes Zsolt és Krzyszkowski Jacek, a Bécsi Operaház állandó tagjai is hozzájárultak az adventi hangulathoz műsorukkal.
Temes Zsolt és Krzyszkowski Jacek, a Bécsi Operaház állandó tagjai is hozzájárultak az adventi hangulathoz műsorukkal.

A múlt szombaton a helyi templomban összegyűlt hallgatóság a már említett neves fellépők mellett további különleges zenei élmény részese lehetett. Feketéné Kurcsinka Erzsébet orgonaművész, a Győri Pedagógus Kórus és a helyi gyermekek műsora járult hozzá az adventi hangulathoz.

Az adventi hangverseny mellett a szülői munkaközösség Mikulás-váró ünnepséget is rendezett, melynek bevételét az iskola javára fordítják. Továbbá aznap adták át a templom és a plébánia közötti, díszburkolattal borított területet is, mely egy helyi vállalkozó, Jáger László támogatásával készülhetett el. A mecséri templom felújítása is elkezdődött, a munkálatok befejeztére további pályázatra számít a település.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóval tolta el a kutast

Tankolás után fizetés nélkül akart elhajtani a Királyhidai úti bevásárlóközpont parkolójában lévő… Tovább olvasom