Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Az ügyvéd cáfolja a tízmilliós kártérítésről szóló hírt

Ronai Péter nevetségesnek nevezte a tízmillió dollár kártérítésról szóló cikket. Igaz, a magyar származású ügyvéd irodája nyert már 5,25 millió dolláros kártérítést egy másik ügyben.

A Delaware folyón üzemeltetett életveszélyes sétahajók betiltását követelik Philadelphia polgármesterétől a július 7-i vízi balesetben életüket vesztett magyar áldozatok családjainak jogi képviselői - tudta meg helyi idő szerint hétfő este az MTI washingtoni irodája.

Tiltsák be a kacsahajót Philadelphiában

A jogi képviselők levelet intéztek Michael Nutter polgármesterhez, amelyben követelték, hogy tiltsa be a Duck Boat (kacsahajó) néven ismert vízibuszok üzemeltetését - erősítette meg telefonon az MTI-nek Ronai Péter, a New York-i Ronai-Ronai ügyvédi iroda társtulajdonosa az értesülést, amelyet a Fox News philadelphiai stúdiója hozott hétfőn nyilvánosságra.

A halálos baleset óta nem járnak ilyen hajók a Delaware folyón.
A halálos baleset óta nem járnak ilyen hajók a Delaware folyón.


Ronai a követelés részleteiről nem kívánt többet elárulni, rámutatva hogy az áldozatok jogi képviselőinek álláspontját kedden ismerteti Philadelphiában társa és felesége, Holly Ostrov Ronai, valamint Robert J. Mongeluzzi philadelphiai ügyvéd.

A philadelphiai Fox 29 televízió weboldala hétfőn azt állította, hogy birtokába jutott annak az augusztus 9-én kelt levélnek, amelyet a P. Szabolcs és a S. Dóra családját képviselő Robert Mongeluzzi intézett a város polgármesteréhez.

"A családok nevében ellenezzük a kacsahajók üzemeltetését az Delaware folyón vagy más vizeken, és ebben a levélen megindokoljuk, hogy miért" - idézte a Fox Mongeluzzit.

Egy másik vízibusz majdnem elsüllyedt

Az ügyvéd a levélben emlékeztet rá, hogy a szövetségi közlekedésbiztonsági hivatal (NTSB) egy 2000-ben lefolytatott vizsgálata hiányosságokat állapított meg a hajók úszóképességével és tetőzetével kapcsolatban, s a kifogások indokoltságát a 2010 nyarán bekövetkezett ismételten alátámasztotta.

"A Ride the Ducks Philly (társaság) 34-es kacsahajója 2010 július 7-én süllyedt el, rögtön azután, hogy a város uszálya felborította" - hangsúlyozza a levél, rámutatva, hogy korábban egy Miss Majestic nevű vízibusz járt hasonlóképpen, amikor vízzel megtelve nem lebegett a felszínen, hanem a fenéknek indult.

A Ride the Ducks a végzetes baleset nyomán felfüggesztette philadelphiai vízibuszainak üzemeltetését, s a vizsgálat során önként együttműködött hatóságokkal. Az illetékes hivatal még nem döntött arról, hogy a cég járműveit visszaengedi-e a Delaware-re.

Mongeluzzi korábban már bejelentette, hogy a Ride the Ducks társaságot és a vízibuszt felborító tolóhajó üzemeltetőjét egyaránt beperli az áldozatok családja nevében. Fontolóra vette azt is, hogy Philadelphia városa ellen is perre megy.

"A kereset nem nevez meg konkrét összeget, s nem lehet tudni, hogy a bíróság mekkora kártérítést ítél majd meg"

Ronai Péter az MTI-nek nyilatkozva cáfolta azt a Borsban hétfőn megjelent, általa "nevetségesnek és felelőtlennek" nevezett közlést, amely azt sugalmazta, hogy 10 millió dollár kártérítést szándékozik követelni a bíróságtól a magyar áldozatok családjai számára. A New York-i ügyvéd szerint a pesti bulvárlap elnézést kért tőle, és helyreigazítást ígért. Kifejtette, hogy a kereset nem nevez meg konkrét összeget, s nem lehet tudni, hogy a bíróság mekkora kártérítést ítél majd meg.

"Ki akarjuk vizsgáltatni, hogy kit terhel a felelősség" - nyilatkozott a távirati irodának Ronai.

"Ezek a gyerekek ártatlanok voltak. Azt, hogy mennyit `ért´ az életük, senki sem tudja megállapítani. Senki sem tudja, hogy dönt majd az esküdtszék" - tette hozzá.

"A valaha megítélt legnagyobb kártérítést, 5,25 millió dollárt egy illegális magyarnak a mi irodánk nyerte el!"

A Ronai-Ronai, mint arról saját hirdetése tanúskodik, nem tapasztalatlan a nagy összegű kártérítések kiharcolásában.

Az ügyvédi iroda az Amerikai Magyar Népszava Szabadság című, New York-i kétheti lap legfrissebb számában szó szerint így reklámozza magát: "A valaha megítélt legnagyobb kártérítést, 5,25 millió dollárt egy illegális magyarnak a mi irodánk nyerte el!".

Olvasóink írták

 • 15. Elemér 2010. augusztus 11. 02:42
  „Tény hogy Ronai honlapján dicsekszik az illegálisrol aki leesett a háztetöröl. Megegyeztek a biróságon $5,250,000.00 és tárgyalás nem volt. Ilyenkor mindkét fél befogja a száját és ez bent van a megegyezésben. Ezért nincs róla info. ki volt és mi volt a neve. Ez ugy müxik hogy a sok vizsgálat és orvosi kezelési számla után okosabbnak látja a perelt fél a megegyezést. Szóval utána csárdásozott az illegális és Ronai is bontott egy pezsgöt. Pax Americana;))”
 • 14. CsabaKiraly 2010. augusztus 10. 22:39
  „Sok esetben az ugyved ugy vallalja el a munkat, hogy szerzodest kot a klienssel es az osszeg egy-harmadat keri a karteritesbol. Tehat minnel nagyob osszegert perel, es nyer annal tobbet keres. Amcsiban a Yellow-page telephone konyvben joforman minden ugyved hasonlo modon hirdet. Egyszer mar emlitettem, hogy amcsiban mindenki mindenkit perel. Ez a mentalitas elterjedt. Egy allkalommal a NY-i foldalatti kisiklott es masnak tobb szaz ember perelte a varost, a foldalatti tulajdonosat, mondvan megserultek. Hamarosan kisult, hogy a vonat egy proba-jarat volt es nem volt rajta egy utas sem. :-) De az is igaz, hogy neha oriasi osszegeket fizetnek karterites gyanant. Es az mint itt valaki irta, hogy nem szep dolog egy halal esetbol penzt csinalni, badarsag. Ha valaki hibazott es az a hiba valaki eletebe kerult akkor fizessen a bunos. Ezert vannak biztositok.”
 • 13. Elemér 2010. augusztus 10. 19:23
  „Látták hogy a mankót dobta a sarokba másnap, és csárdásozott a magyar klubba.

  http://www.youtube.com/watch?v=UTrJhuokCAs”
 • 12. SC 2010. augusztus 10. 18:33
  „eli mér´?!
  Írj magyarul,fogalmazz magyarul,tudod,érthetően.Már nagyon égő amit csinálsz...:-)
  Mi az hogy illegális? Illegális krumpli?
  Írd le bátran,illegális munkás,illegálisan foglalkoztatott,illegális bevándorló,stb.”
 • 11. kiscic 2010. augusztus 10. 17:20
  „Ria: Eleméren jókat lehet röhögni :D Ha egy embert megnevettet, már megérte, h írt...”
 • 10. Elemér 2010. augusztus 10. 15:48
  „Nincs itt mi csodálkozni való, ti még ujságot se tudtok olvasni.”
 • 9. _Ria 2010. augusztus 10. 15:12
  „Szerintem Elemértől mindenki készen van...”
 • 8. Elemér 2010. augusztus 10. 14:19
  „Ronai kioktatta az illegálist. Mindenféle kivizsgálásra és kezelésre küldte. Megjelent mankóval vele és megegyeztek. Másnap már látták hogy csárdásozott az illegális a magyar klubba.”
 • 7. Elemér 2010. augusztus 10. 13:51
  „6. h.sz SC - 5. h.sz. Diákcsemege

  "Ki esett le? És mit próbál keresni?"
  Tanuljatok meg olvasni.

  http://nepszava.com/

  "A New York-i ügyvéd szerint a pesti bulvárlap elnézést kért tőle, és helyre igazítást ígért. Kifejtette, hogy a kereset nem nevez meg konkrét összeget, s nem lehet tudni, hogy a bíróság mekkora kártérítést ítél majd meg."

  Ha valaki meghal akkor a keresetre szabják az összeget. Ez természetes magyar és nem amcsi kereset. Azért nem árt ha a fürészport is használjátok mikor elolvastok valamit.”
 • 6. SC 2010. augusztus 10. 12:55
  „"Leesett a tetöröl az illegális és természetes hogy ilyenkor megpróbál keresni."Ki esett le? És mit próbál keresni?
  :-)))
  Ezt a pompás,közérthető megfogalmazást...Ez is az amerikai álom része,eli mér?”
 • 5. Diákcsemege 2010. augusztus 10. 12:55
  „Mit is ír a hogy is hívják? Melyik újság volt a forrás?”
 • 4. Elemér 2010. augusztus 10. 10:57
  „Leesett a tetöröl az illegális és természetes hogy ilyenkor megpróbál keresni. Látta a hirdetést a Népszavában és felhivta Rónait. Azt tanácsolta neki, ne törödj semmivel, én majd küldelek kezelésre. Minél nagyobb a számla, annál nagyobb lessz az itélet. Aztán hogy mit kapott az illegális az itéletböl az homájos, de Ronai jól járt az biztos.”
 • 3. spqr 2010. augusztus 10. 09:11
  „máris! Az ügyvéd dolgozzon ingyen?”
 • 2. máris 2010. augusztus 10. 08:48
  „ÜGYVÉD ÚR ! MENNYI LESZ AZ ÖN JUTALÉKA, MIKÖZBEN A CSALÁDOKNAK ÉVEKIG EMLÉKEZNIÜK KELL, HOGY MÉRT IS PERESKEDNEK !! ( A KÉRDÉS, CSAK KÉPLETES, HISZEN ÖN ÚGYSEM VÁLASZOL. )”
 • 1. sicc 2010. augusztus 10. 08:27
  „Vigyázzatok újságírók,mert titeket is beperel !:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóval ment fürödni a Fertő tóba

Autójával együtt hajtott a Fertő tóba egy magyar férfi. A kocsit a tűzoltók emelték ki a vízből, a… Tovább olvasom