Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Az edelényivel arányos támogatás

Bezenye-Paprét - Az edelényiekéhez hasonló arányú pénzre számíthatnak azok a papréti károsultak, akiknek szociális rászorultsága indokolja az anyagi segítséget. Az Önkormányzati Minisztérium a rendkívüli támogatásból juttatna azoknak is, akik nem rendelkeztek biztosítással – tájékoztatott Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselő.
– A múlt hétfői katasztrófát követő terepszemle után tárgyaltam Kammerhofer Róbert polgármesterrel. Megbeszéltük, mi történt és én hogyan tudnék segíteni. A papréti lakosokkal folyamatosan tartom a kapcsolatot – hangsúlyozza Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselő, aki elmondta: a hét közepén a bezenyei önkormányzat számlájára a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács katasztrófaalapjából már átutaltak másfél millió forintot. Ezt az összeget a település a jégesőtől megrongálódott önkormányzati épületeinek felújítására költheti.

Az országgyűlési képviselő Jauernik Istvántól, az Önkormányzati Minisztérium államtitkárától is biztató választ kapott: rövid időn belül a paprétieknek is az edelényiekéhez hasonló anyagi segítséget juttatnak.
– A támogatás arányos lesz: míg Edelényben kétszáz ház sérült meg, Papréten 94 ingatlanban esett kár.

A felmérések szerint 19 család nem rendelkezett biztosítással – fogalmazott az országgyűlési képviselő, majd kiemelte:
a segély alapja a szociális rászorultság, de azok is részesülhetnek belőle, akiknek nem volt biztosításuk.

Az adminisztráció azért is ilyen bonyolult, hogy a segítség biztosan az érintettekhez kerüljön.

Az érdekeltek a bezenyei polgármesteri hivatalnál jelezhetik érintettségüket. A dokumentációnak tartalmaznia kell a hivatalos kárbecslésről, a szociális indokoltságról szóló adatokat, de fontosak a hivatali bizonylatok és a káresemény leírása is szükséges.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. július 25. 13:57
    „Miután megkapták a támogatást után mehetnek majd a EURÓ-VEGAS kaszinóba szerencsét hajhászni! Persze ,ha addigra megkapják mire ez a "Lesz-vigasz" búfelejtő elkészül!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Euróban jön majd a fizetés?!

Szlovákia - Az üzletekben a számlákon már euróban is feltüntetik az árakat, s nyomtatják az új… Tovább olvasom