Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Az államtitkár ahol tud, segít - fotók

Nagy István államtitkár és dr. Szalka Éva dékán emlékjelet leplezett le a mosonmagyaróvári egyetemi karon, csakhogy túl magasan volt a tábla.
A mosonmagyaróvári egyetemi karon csütörtökön emléktáblát avattak a 125 éve megszületett növényfajtakísérlet tiszteletére. Cserháti Sándor kezdeményezésére 125 évvel ezelőtt Magyaróváron kezdték meg a növények fajta kísérletezését, mely párhuzamosan fejlődött a magyar növény nemesítéssel.

A korszakalkotó felismerésnek köszönhetően a mai növényfajták  gazdaságosan és környezetkímélően termeszthetők. Az eseményen beszédet mondott Lukács József, a NÉBIH Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatóságának vezetője, valamint a Magyar Növénynemesítők Egyesületének elnöke, dr. Bóna Lajos.

Nagy István államtitkár és dr. Szalka Éva dékán leplezték le az emlékjelet, csakhogy túl magasan volt a tábla. A koszorúzásban az államtitkár úr segített.
 


A Kisalföld megkeresésére Nagy István országgyűlési képviselő-államtitkár elmondta: - A koszorúzáson elállt egy helyzet, amit ott és akkor meg kellett oldani. Jobb megoldás nem kínálkozott, ezért választottam azt, hogy a dékán asszonyt felemeljem. Különben is, az óvári gazdász ott segít, ahol tud.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kerékpározást népszerűsítik a Feketeerdőtől a Fekete-tengerig

Fejlesztenék a Duna menti közlekedési lehetőségeket

Szigetköz és térségének fenntartható… Tovább olvasom