Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Az akaraterő és a jó szándék sokat segít

Írásunk nyomán többen ajánlották fel segítségüket a veseműtött fiatalembernek és családjának.
Személyesen elvitték: Németh Gyula és felesége megmutatják Gyöngyinek, hogyan működik a takarítógép.
Több mint két hét telt el azóta, hogy Cellár László hazajöhetett Budapestről a tudományegyetem transzplantációs klinikájáról, ahol november 19-én veseátültetésen esett át. A műtét során édesanyja, Tuba Istvánné Gyöngyi egyik veséjét ültették át fia testébe. (Kisalföld, január 15.)
Az életmentő beavatkozás után anya és fia márialigeti otthonukban lábadoznak. Gyöngyi jól van, úgy tervezi, ha már Lacit egyedül hagyhatja, munkába áll. Lehetősége nincs túl sok a közelben, de bizakodik. Lacira a gyógyulás útján még hosszú hónapok várnak. Addig pedig hetente, később – ha az állapota tovább javul – kéthetente egyszer Budapestre szállítja a mentő vizsgálatokra. A fiú állapota folyamatosan javul, gyógyszeradagját csökkentették, minden jel arra mutat, hogy az édesanyjától kapott vese kellően működik testében. A gyógyuláshoz persze még hosszú út vezet. A legfontosabb, hogy sem Laci, sem családja ne veszítse el hitét és optimizmusát.

Hálásan köszönik

Cikkünk nyomán többen ajánlották fel segítségüket, amire szüksége is van a családnak, hiszen a nevelőapa, Tuba István (a Lajta–Hanság Rt.-nél gépkezelő) minden igyekezete ellenére meglehetősen szűkös anyagi körülmények között élnek. A nem várt betegség és műtét miatt két keresetet is nélkülöznek. Szükségük van hát pártfogásra és jó szándékú emberekre. Pk ugyan nehezen kérnek, de mindent megbecsülnek. Hálával és könnyes szemmel vette át Gyöngyi a győri Németh Gyula és felesége, Zsuzsa által felajánlott takarítógépet, ami az állandóan tiszta környezet fenntartásában fontos. Örültek a hegyeshalmi menzán dolgozó konyhás nénik edény- és konyharuha-felajánlásának, valamint egy mosonmagyaróvári, neve elhallgatását kérő hölgy új, tízdarabos edénykészletének. Ugyanígy a vitaminok miatt a gyümölcsnek, a tisztítószereknek, a ruháknak, vasalónak. Hálásan köszönik a nevelőapa munkaadójának pénzadományát és egy ugyancsak névtelenségbe burkolódzó rokkantnyugdíjas borítékba zárt ezer forintját.

Vérnyomásmérőre gyűjtenek

A márialigeti család reméli, hogy Laci napról napra jobban lesz és kitartással kilábalnak a nehéz időkből. Most egy vérnyomásmérőre gyűjtenek, ami szintén a fiú miatt lenne fontos, de mindaddig, amíg a heti egyszeri Pestre utazás is nagy gondot jelent (minimum ezer forinttal terheli meg a családi kasszát alkalmanként), kilátástalannak tűnik.

Kapcsolodó cikk >>
Veseműtét: másodszor adott életet fiának

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportcsarnokbővítés 62 millió forintért

Lébényben idén elkezdődik a sportcsarnok felújítása, folytatódik a műemlék templom környékének… Tovább olvasom