Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Átveszi a Flesch Nonprofit Kft. a Városi Ifjúsági Klubot

A Városi Ifjúsági Klub a helyi diákok számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A klub működését most a a Flesch Nonprofit Kft. veszi át.
2010 márciusában nyílt meg a Városi Ifjúsági Klub, ám létrehozásának gondolata jóval előbb megfogalmazódott Stipkovitsné Katona Ágnesben, aki a klub vezetője.

„A Mosonmagyaróvár Kultúrájáért Közalapítvány képviselőjeként kerestem meg az akkori polgármestert, hogy segítséget kérjek tőle. Célom egy füst- és alkoholmentes szórakozóhely létrehozása volt a város diákjai számára" – kezdte történetüket a klubvezető.

– Kérésem nyomán összehívták az iskolák igazgatóit, szülőket és diákképviselőket. A résztvevők az értekezletek alatt, a tanulók pedig később, kérdőíven válaszolták meg, hogy hol szeretnének klubot és milyen foglalkozásokkal" – tette hozzá. A városé volt akkor egy használaton kívüli ingatlan, mely a rendbetétel után azóta is helyet ad a közösségnek a Templom utcában.

„Több támogatója is volt az ötletnek, így lehetőségünk volt felszereléseket vásárolni, például csocsóasztalt, dartsot, pókerkészletet, laptopot, projektort, erősítőt. Ennek köszönhetően nagyon sokféle szórakozási lehetőséget tudunk biztosítani a fiataloknak" – mondta Stipkovitsné Katona Ágnes.

„Egyik legjobban sikerült programunk volt az az este, amikor a diákok saját zenekaraikkal adhattak koncertet, illetve szólóénekesként is megmutathatták magukat" – számolt be a csoport vezetője. Időközben úgy alakult, hogy a „Mosonmagyaróvár Kultúrájáért Közalapítványt" támogatók híján az önkormányzat megszünteti. A döntéssel az alapítvány kuratóriuma is egyetértett, de kérték, hogy a Városi Ifjúsági Klub továbbra is működhessen. Így született meg a döntés, hogy a Flesch Nonprofit Kft. veszi át a klub működtetését.

Olvasóink írták

  • 1. stipiagi 2013. február 25. 21:04
    „A köszönetnek ma már nyilván nincs hírértéke, nem is divatos. Mégis pótolnám a cikk eredeti változatában szereplő
    neveket, hiszen ifjúsági klubot létrehozni és működtetni nem lehet egyedül. Szabó Miklós akkori polgármester és Nagy István, akkori alpolgármester segítettek az elindításban. A nyitás után hónapokon át ingyen felügyeletet vállaltak a Mosonmagyaróvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum akkori tagjai: Pápai Gyula, Jenőffy Katalin, Király Csabáné és Márkus Erika. A klub állandó felügyelője és szíve -lelke, Rédl Éva volt, a programok plakátjait Petzné Marika nyomtatta ki színesben, minden méretben. Ugye, milyen unalmas lista? Bár még csupa kisbetűvel sem kerültek be a fenti nevek a .... jegyzőkönyvbe, a mosonmagyaróvári kis grund megteremtésével csupa nagybetűt érdemelnének.
    Talán mindegy is, hogy miért húzták ki vagy ki húzta ki a köszönő sorokat, a klub megálmodójaként fontosnak tartom, hogy a jótetteket is leírjuk és megköszönjük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres évet zárt a FIÓK

Tavaly februárban indult a FIÓK Ifjúsági Klub Mosonmagyaróváron, melyet azóta a fiatalok is… Tovább olvasom