Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Állkapocstörés és vipera

Önbíráskodás, társtettesként elkövetett súlyos testi sértés és könnyű testi sértés miatt ült tegnap a vádlottak padján – társaival együtt – az a fiatalember, aki többek között még tavaly szeptemberben társával együtt bántalmazott egy fiút, akinek eltört az állkapcsa. A vádlott novemberben pedig viperával és pisztollyal felszerelkezve követelt két fiatalembertől egy állítólag ellopott pénztárcát.
Egy tavaly bántalmazott fiú ügyében tegnap tartott első tárgyalási napon, a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon dr. Németh Csaba tanácsa előtt a vádiratot ismertette az ügyész, majd a vádlottakat és mintegy tucatnyi tanút hallgattak meg.

A vád szerint az elmúlt év szeptemberének egyik éjszakáján a sértett és barátnője a szórakozóhelyről ment ki levegőzni, amikor az utcán egy mögöttük érkező társaságból néhányan utánuk kiabáltak, majd a lányt obszcén kijelentésekkel illették. A fiú ekkor visszafordult és szóvá tette, hogy barátnőjét becsmérlik. Ekkor a társaság egyik tagja – a másodrendű vádlott – a fiút ököllel arcon ütötte, míg a küzdősportokban jártas elsőrendű vádlott először a lányt, majd annak barátját bántalmazta.

A támadás következtében a fiúnak eltört az állkapcsa, barátnője pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Az ügy másodrendű vádlottjának társtettesként elkövetett súlyos testi sértés, garázdaság és könnyű testi sértés miatt kellett a bíróság elé állnia. Ez utóbbival azért vádolják a fiatalembert, mert a verekedés után néhány órával barátnőjét szidalmazta, majd megrúgta, aki ettől a földre esett. A segítségére siető lánnyal hasonlóképpen járt el a vádlott, ez esetben a sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

Az elsőrendű vádlottnak önbíráskodás miatt is felelnie kell, mivel a vád szerint tavaly novemberben – négy társával együtt – Kimlére ment, hogy ott két helybéli fiatalembertől egy ismerőse állítólagosan ellopott pénztárcáját visszaszerezze. A vádlott a kocsiból kiszállva először viperával fenyegette a sértetteket, majd egy pisztolyt vett elő, amit az egyik fiatalember halántékához szorítva követelte a pénztárcát. Ezután elvette egyikük telefonját, majd elhajtott, mondván: néhány perc múlva visszamegy, addigra meglegyen a tárca.

Időközben értesítették a rendőrséget, a vádlott, meglátván a járőrautót, a telefont összetörte és eldobta, a viperát és az airsoft pisztolyt pedig egyik, a kocsiban ülő társának adta, hogy szálljon ki azokkal. A fiatalember a közeli híd alatt egy bokorban rejtette el az eszközöket, amit aztán a rendőrök meg is találtak. Emiatt őt bűnpártolással vádolja az ügyészség.

A keresett pénztárca egyébként nem sokkal később előkerült, az egyik közeli töltőállomáson felejtette a tulajdonosa.

A tárgyaláson az önbíráskodást elismerte az elsőrendű vádlott, ám a testi sértésben nem érzi magát bűnösnek. Állítása szerint barátja ütötte meg a fiatalembert, ő nem bántotta. A bíró kérdésére elmondta: hét éve űz különböző küzdősportokat, és korábban voltak már küzdőtéren kívüli verekedései, mint ahogy a másodrendű vádlottnak is. Vele egyébként az eset óta megszakadt a barátságuk.

Az önbíráskodással kapcsolatban a vádlott elmondta: az ismerősének akart segíteni a pénztárca visszaszerzésében, de nem bántott senkit és a sértettekkel régóta ismerték egymást. Tudhatták volna, hogy nem gondolja komolyan az egészet.
A verekedés másodrendű vádlottja el
ismerte bűnösségét, mint mondta: az odaszólogatások után a sértett támadóan futott feléjük, ezután az elsőrendű vádlott, majd ő is megütötte. A sértettek azt állították, mindkét fiatalember ütött, az elsőrendű vádlott pedig még a lányt is fejbe rúgta.

A lány fél év távlatában is könnyeivel küszködve tudott csak beszélni a történtekről a bíróságon, akit egyébként az elsőrendű vádlott könnyű testi sértés miatt feljelentett, mivel védekezés közben megkarmolta az arcát.
A tárgyalást a bíró elnapolta és igazságügyi orvos szakértői vizsgálatot rendelt el, hogy megállapítsa, maradandó károsodást okozott-e a sértettnél a bántalmazás.

Olvasóink írták

 • 7. verembele 2012. március 31. 10:36
  „Tisztelettel:
  Újra akarják indítani az urán bányát Mecseken.
  Az összeszedett grénium megkezdhetné első kapa(csákány)vágását odalent.
  A sugárzás meg befejezné...talán..amit az "Ember" nem kíván elvégezni fajtársán.”
 • 6. Alex64 2012. március 27. 11:04
  „Egy-két gondolat a hozzászólások olvasása közben. 1. bakamama Én a metrót támogatnám az még úgy is évekig készül és szigorúan kézi szerszámokkal (ásó, csákány, lapát) hisz a küzdősportokba megerősödtek (mellesleg erre még büszke is). Igen megteheti, hogy feljelenti a lányt hisz ha a lány támadott rá azért, hogy védje barátját akkor ön bíráskodott. Pocsék dolog de ez a jog. Az ügyvédeken is sok múlik. Ami viszont relatív, hogy mikor jó és mikor rossz. Mert ugye mindenkinek lehet szüksége ügyvédre és ha már valaki megfogadja akkor nyerni akar. Így sajnos csak remélni tudjuk azt, hogy aki büntetést érdemel az meg is kapja azt”
 • 5. nagyjancsi 2012. március 26. 08:16
  „5-6 év eltöltendő valami munkatáborban.. aztán ha szabadul figyelni és ha megint a bűn útjára lép, akkor további 12 év letöltendő munkatábor”
 • 4. laca123 2012. március 25. 22:47
  „valami 3 év felfüggesztett lesz tuti....”
 • 3. Ikvafalvy 2012. március 24. 19:30
  „Mint mar tobb alkalommal irtam,hogy sajnos a magyar szotarbol hianyzik a kotel szo!
  Nehany elretento itelet kellene!!!!!!!”
 • 2. Losba 2012. március 24. 12:21
  „..nem fog, itt soha nem születik elrettentő”
 • 1. bakamama 2012. március 23. 22:57
  „Ha már ilyen jó erőben van ezek az emberek, akkor remélem nem sittre küldik őket, hanem mehetnének autópályát vagy 4-es metrót építeni, persze szigorúan fegyveres őrök kíséretében kb 15-20 éven keresztül. Ez meg nem gyenge hogy még ő akarja feljelenteni a lányt, remélem a bíróság kemény ítéletet fog hirdetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserediákoknak keresnek fogadócsaládot

A Youth for Understanding Hungary diákcsere szervezet magyarországi programjának keretein belül idén… Tovább olvasom