Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Alakuló szigetközi körjegyzőségek

Szigetköz - Darnózseli már bejelentette, hogy Dunaremetével körjegyzőséget alakít, Kisbodak még kivár, Püski Halászival, míg Máriakálnok Kimlével és Halászival tárgyal.
 Annyi már bizonyos, hogy felbomlik Püski, Dunaremete és Kisbodak körjegyzősége, hisz Dunaremete bejelentette: kilép, s Darnózselihez csatlakozik. Indoklásuk szerint iskolásaik után célszerű önkormányzatilag is társulniuk. Kisbodak tanulóit szintén Darnózselire viszi ősztől, ám itt egyelőre nincs döntés, hogy a szétválást követően merre menne a hivatal. Püskin Zsoldos Ferenc polgármester nem titkolta: Halászival tárgyaltak. Úgy véli, Dunaremete kiválásával kényszerpályára kerültek, közös testületi ülésen kell dönteniük Kisbodakkal a megoldásról: az államigazgatási átszervezések miatt azonban velük nem lát közös jövőt. Elmondta: Püskinek kézenfekvő lenne körjegyzőségbe lépnie Halászival jövő év elejétől: már tárgyaltak is erről. Ezt erősítette meg Majthényi Tamás, Halászi polgármestere. „Szándéknyilatkozatot kértek tőlünk, s mi hajlandók vagyunk velük körjegyzőséget alakítani. Előbb azonban ki kell számolni a működtetés költségeit, majd az újabb tárgyalások után dönthetünk a kérdésben" – mondta. Halászi hasonló helyzetben van Máriakálnokkal is.

Széles Sándor máriakálnoki polgármester elmondta: Kimlével és Halászival hivatalosan is tárgyalnak egy lehetséges körjegyzőségről.

Cséfalvay Attila
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenötből egy szélkerék már működik

Mecsér - A megújuló energiaforrásoknak a jelenlegi öt százalékról 2020-ig 20 százalékra kell bővülniük, ami jelentős kihívást jelent az országnak. Ahhoz, hogy ne legyünk a globális környezetszennyezés áldozatai, csökkenteni kell a szén-dioxid-kibocsátást, és az olyan megújuló energiaforrások felhasználását kell növelni, mint a biomassza, bioüzemanyag vagy a nap- és szélenergia. Tovább olvasom