Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Adomány a szülészetnek

A közelmúltban elromlott – elkopott – a mosonmagyaróvári Karolina Kórház szülészetének egyetlen, már közel tizenöt éves, ikerterhességnél is alkalmazható mobil CTG-készüléke.

A gép javítási költsége az első árajánlat szerint 400 ezer forint lett volna. Mivel az intézmény nem tudott forrást biztosítani erre, a Moson Megyei Nők Egyesülete gyűjtésbe kezdett a cél érdekében. Alig másfél hét alatt több mint 410 ezer forint gyűlt össze, a Tokasz Kft., az UFM Bt., az Addenda Kft., illetve Komlóné Kovács Lívia és Molnár Dóra adományaiból.

Weisz Jánosné segítségével pedig sikerült a korábbi ajánlatnál lényegesen kevesebb pénzért megjavíttatni a műszert. A napokban újra üzembe helyezték, így már jó szolgálatot nyújt többek között Varga Mónika ikerterhességénél is – felvételünkön.

Fotó: M. Á.
Fotó: M. Á.

Olvasóink írták

 • 3. gelcsa 2009. november 27. 19:06
  „Szívem mindig elszorul, amikor még mindig a néptők kunyerálnak pénzt! Attól a néptől, akik többszörösen leadóznak a pénzükből, fillérekből kell élniük, lemondaniuk, éhezniük! Nem szégyen ez valahol, kedves önkormányzatok, és önkormányzatokhoz tartozók?

  Meddig mehet még ez, és amikor ellenőrzés van, hogy hová lett azt adomány, és a pénz???????
  Na ezért, soha nem adok, főleg önkormánmyzati cégeknek, mert volt szerencsém látni, hogyan tünnek el.....és amikor a polgár bajbakerül, kiszolgáltatott helyzetbe, akkor csak pattogós válasz van, esetleg lehet menni magánrendelőbe, ami jól felszerelt!!!!!”
 • 2. Hókuszpóka 2009. november 27. 14:49
  „Az nem jatt, munkadij! :-)”
 • 1. tricse 2009. november 27. 10:33
  „Na igen,gondolom a dokik összeadhatták volna már a jattból régen a szükséges lóvét!
  Ehh Magyarország!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közvetlen lehajtó Parndorfba

Új autópálya-lehajtót építettek a magyarok által is gyakorta látogatott Parndorf bevásárlófaluhoz. Tovább olvasom