Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

A zebrán is veszélyben

Nagyobb odafigyelésre inti a rendőrség az autósokat, gyalogosokat. Ezzel talán megelőzhetők lennének az olyan balesetek, ami a minap is történt Mosonmagyaróváron: kijelölt gyalogátkelőn ütöttek el egy nőt. Az elmúlt hónapokban a sokadik ilyen eset volt a környéken. Kettő közülük tragédiával végződött.
A Királyhidai úton akart átkelni a kijelölt gyalogátkelőn egy fiatal nő a minap. A neki balról érkező autós megállt, hogy átengedje. A gyalogos el is indult, ám a felezővonalon átérve a sűrű esőben a jobbról jövő autó nem vette észre a sötét ruhát, fején kapucnit viselő nőt és elütötte. A gyalogos szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Sajnos nem egyedi esetről van szó. Az elmúlt időszakban több hasonló gázolás történt a városban kijelölt gyalogátkelőkön. Néhány hete a Soproni utcában két gyalogost ütött el egy autó a kijelölt átkelőn. Az előző hónapban további két hasonló eset történt, mint ahogy az azt megelőző hónapban is. Korábban a Fő úton zebrán áthaladó asszonyt gázolt halálra egy Suzuki. Azelőtt pedig a Királyhidai úton – ahol a legutóbbi baleset is történt – gázoltak így el egy gyalogost. Az esetek mindegyikénél a balról érkező autó megállt, hogy átengedje, majd a felezővonalon átérve a másik irányból jövő jármű ütötte el a gyalogost.

„A vizsgálatok szerint az esetek mindegyikében az úttestre lépés előtt a gyalogos meg- győződött arról, hogy megadják neki az elsőbbséget. A tapasztalatok azonban sajnos azt mutatják, nem elegendő ez az egyszerű meggyőződés" – hangsúlyozza Makó László alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. Hozzátette: lehet, hogy a balesetben nem a gyalogos lesz a felelős, de az ő érdeke is annak megelőzése. Sokat tehet ennek érdekében, ha az autós nem is veszi észre. Az alezredes azt mondja: az áthaladás során folyamatosan figyelni kell az érkező járműveket. Különösen a felezővonalhoz érve, hogy a másik irányból érkező autó is megáll-e az átkelő előtt. Ötvenes tempóról az autónak mintegy harmincöt méter kell, hogy meg tudjon álljon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendégmunkások növelik a várólistát

Már mintegy 86 ezer ember ellátását biztosítja a Karolina Kórház az egyre több vendégmunkás miatt. Tovább olvasom