Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

A Rekultívval közösen játszótér-felújítás

"A mosonmagyaróvári képviselőket kérdezném: mikor újítják fel a Mosonyi-lakótelep játszóterét, amit idén ígértek?" - kérdezte egy anyuka szerkesztőségünktől SMS-ben.
A kérdés megválaszolására Kalincsák Istvánt, az önkormányzat városfejlesztési és fenntartási osztályának osztályvezetőjét kértük meg:

– Az önkormányzat február elsejei képviselő-testületi ülésén döntött arról, hogy a 2007-es évben hétmillió forintból három játszóteret újít fel, illetve alakít át. A Lajta-lakókert játszóterének építési engedélye folyamatban van, valószínűleg szeptemberben megkezdődik a kivitelezés is. A Mosonyi Mihály utcai ugyancsak tervezési fázisban van: itt nem kell az egész lakóteret megtervezni, csupán kiegészítésekre, pótlásokra van szükség. A munkálatok ugyancsak szeptemberben kezdődnek, az önkormányzatot a Rekultív Kft. támogatja anyagilag.

Idén még az Ipartelepen létesítene az önkormányzat egy játszóteret. A Határőr utcában már elkészült egy játszótér terve, ezt viszont egy másik helyszínre költöztetnék. Az önkormányzat szeptemberi bizottsági ülésén dönt arról, hogy az ipartelepi kisgyerekek az Alkotmány út 10. szám alatti vagy a határőrlaktanya melletti önkormányzati területen játszhatnak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várjátékok fáklyás felvonulással

Mosonmagyaróvár - A hétvégén megelevenedett a középkor a mosonmagyaróvári Várkertben: az arra… Tovább olvasom