Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

A gumiborítást cserélték a hídon

A munkálatok miatt két hete már egy sávon, váltakozó irányban haladhat csak a forgalom a néhány éve elkészült Mosoni-Duna-hídon Halászinál.
Két hete már egy sávon, váltakozó irányban haladhat csak a forgalom a néhány éve elkészült Mosoni-Duna-hídon Halászinál. Azóta szakemberek dolgoznak a hídon, a forgalmat pedig jelzőlámpa irányítja. A nyári csúcsforgalomban gyakorta fordult elő, hogy a piros jelzésnél várakozó autók miatt egészen Mosonmagyaróvár határáig ért a kocsisor. Ám a hét végétől ismét visszaállhat a régi rend, újra kétsávos lesz a halászi híd.

A javítás miatt egy sávon haladhatott csak a forgalom a hídon.
A javítás miatt egy sávon haladhatott csak a forgalom a hídon.

Lapunk érdeklődésére Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője arról tájékoztatott, hogy a 2010-ben átadott híd legutóbbi garanciális bejárása során megállapított teendők részeként a Halászi felőli oldalon lévő dilatációs szerkezet javítását végzi a kivitelező. Ez a hőmérséklet-ingadozás okozta alakváltozás miatt, a hídpályában kialakított hézag lefedésére szolgáló szerkezet.

Ennek gumiborítása több helyen megsérült és kezdett leválni. A további károsodás megelőzése érdekében vált szükségessé az elemek cseréje. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, akkor a javítási munkákat a hét végére befejezik, ezt követően a jelenlegi félpályás, jelzőlámpás irányítású forgalomkorlátozás is megszűnik és így visszaállhat a szokásos forgalmi rend.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,5 milliárd értékű hamis zoknit foglaltak le Rajkánál - fotók, videó

A fuvarlevél szerint Kínában pakolták meg a 850 ezer zoknival a konténereket és Koper adriai… Tovább olvasom