Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

A fejlődés fenntartható

Az önkormányzati választások eredményeként a következő négyéves ciklusban Héderváron Juhász József látja el a polgármesteri feladatokat. Juhász József Göndöcs Lászlót váltja e tisztségben: 251 vokssal, 43,2 százalékos szavazattöbbséggel utasította maga mögé vetélytársait.
A korábbi polgármester ezúttal már nem mérette meg magát. Göndöcs László nyugdíjba vonult, s a jól megérdemelt pihenés mellett tanácsaival segíti az új polgármestert. Három cikluson át, sőt, azt megelőzően tanácselnökként is irányította a falut és megbízható alapot teremtett a fejlődéshez. Juhász József, a 36 éves, több diplomás, háromgyermekes fiatalember ez idáig a mosonmagyaróvári kábeltelevíziónál tevékenykedett.

Mezőkövesdi származású, felesége révén került Hédervárra, a kilencvenes évek elején telepedtek le. Felkérésre vállalta a polgármester-jelöltséget. Személyét a nagy sikerű Szuperhűhó és nonstop vetélkedők szervezése kapcsán több településen is jól ismerik. A polgármester a részben megújult képviselő-testülettel együtt az önkormányzat jelen gazdasági helyzetében szeretné megtalálni a falu továbbfejlődését serkentő kitörési pontokat. A megfelelő önkormányzati adatbázis felállítása után egységes, elektronikus településirányító információs rendszer kiépítését szorgalmazza. Kellő tájékozódás, helyi igényfelmé rés után megpróbál munkahely teremtő beruházásokat a településre hozni. A jövőben minden pályázati lehetőséget szeretne megragadni. Szükségesnek tartja az egészségügyi centrum tovább fejlesztését, az óvoda, iskola eszközállományának felújítását.

Célja még az önkormányzati kedvezményes építési telkek továbbértékesítése, mely a falu fiatalítását segítené elő. Hédervár nyolcszáz éves település, a Szigetköz egyik legszebb része. Természeti és kulturális értékeit megvédve a szigetközi turizmus célállomása, egy szigetközi nyári fesztivál központja lehet. Híres Boldogasszony-kápolnája pedig a nemzetközi búcsújáró, kegyeleti emlékhelyek sorába kerülhet. A polgármester szeretné, ha a falu lakóit egy gondoskodó, értük dolgozó, hosszú távú terveket megfogalmazó önkormányzat támogatná a mindennapokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult az új képviselő-testület

Megalakult a mosonmagyaróvári önkormányzat új képviselő-testülete hétfő délután. Stipkovits Pál… Tovább olvasom