Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Mediawave 2012 - Medire váltható sokszínű kultúra

Mindenféle apró trükkökkel nehéz időben is érezheti magát jól az ember - vallja Hartyándi Jenő.

Tíz éve ad otthont a Mediawave-majálisoknak Komáromban a monostori erőd.

Idén a Győrből szervezett főprogramokat is a világörökségi címre jelölt, nagy múltú katonai építményben, illetve a szomszédos Duna-ártéri erdőben tartják. Közösségépítés és hangulatjavítás, környezettudatos "kézműves" cserebere áll az április 26-án kezdődő Mediawave-program középpontjában.

– A történelem és a különféle művészeti irányzatok mellett most a természetbe is próbálunk beilleszkedni, mégpedig úgy, hogy annak rendjét ne nagyon zavarjuk.

A legfrissebb mottónkat is ennek jegyében fogalmaztuk meg: "Tavaszi fényírás a virágzás jegyében" – nyilatkozta érdeklődésünkre Hartyándi Jenő, a Mediawave fesztiváligazgatója.

– Elsősorban közösségépítésnek, hangulatjavításnak szánjuk az idei programunkat, vagyis arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a válság ellenére mindenféle apró trükkökkel nehéz időben is érezheti magát jól az ember.

A fesztiváligazgató szerint: segítenek felfedezni az „apró", az általuk tágabb értelemben megfogalmazott kézművesség eredményeit, így például a nagymama lekvárjára cserélt házikolbászt vagy éppen az üveg akácmézzel „jutalmazott" zenei produkciót.

– A környezettudatos gondolkodást akarjuk erősíteni ezzel a csereberével, miként a közösségi élményt a fesztivál ideje alatt használatos helyi fizetőeszközzel, a Mediawave-dinárral, a medivel, amit bizonyos mozielőadások és koncertek esetében használhat a közönség. Megjegyzem: egy medi hatszáz forintot ér, átlátható pénz, üvegből készül, háttere erős: a kultúra és a közösség.

Hartyándi Jenő fesztiváligazgató szerint az idei Mediawave egyik különleges látnivalója a kalotaszegi hangulatot idéző mérai cifra szoba. Fotó: H. Baranyai Edina
Hartyándi Jenő fesztiváligazgató szerint az idei Mediawave egyik különleges látnivalója a kalotaszegi hangulatot idéző mérai cifra szoba. Fotó: H. Baranyai Edina


Hartyándi Jenő az idei fényírófesztivál további különlegességeként a kalotaszegi cifra szobát, a mérai lakodalmat és menyegzőt említette.

– A mediawave-es csapat egyik oszlopos tagja, Deésy Gábor szenvedélyesen gyűjti a kalotaszegi bútorokat.

Gazdag anyagát már számos helyen bemutatta az országban, most a komáromi közönség is megismerheti. Ehhez kapcsolódik április harmincadikán este hét órakor a Mediawave látványos záróeseménye, amelyen négy zenekar húzza a Muszka házaspárnak, a Kalotaszeg és a Cserók táncegyüttes táncosainak a talpalávalót a Bástya szabadtéri színpadon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediawave Rábapatonán - Újrahasznosító záróbuli

Rábapatona, május 1. A KAGYAR MAKAS TANYÁN a Diófa árnyékában. Tovább olvasom